Trageri cu muniție de război în poligonul Babadag: Restricții de circulație în zona Enisala – Sălcioara

Aplicație militară programată în poligonul Babadag. FOTO Arhivă

În conformitate cu instrucțiunile Ministerului Apărării Naționale, în perioada 01 – 04 august, 07 – 11 august, 14 august, 16 – 18 august, 21 – 25 august și 28 – 31 august, poligonul Babadag, situat între localitățile Enisala și Sălcioara pe DJ 222, va găzdui trageri cu muniție de război, atât ziua, cât și noaptea.

În vederea asigurării siguranței participanților și pentru descongestionarea traficului rutier, circulația pe DJ 222 între localitățile Enisala și Sălcioara va fi restricționată în perioada tragerilor. Două bariere vor fi amplasate pentru a controla accesul în zonă, iar tragerile vor avea loc la intervale de 60 de minute, cu pauze de 15 minute între ele.

Pentru a evita eventualele situații de urgență, este obligatoriu să se ia legătura cu Centrul Secundar de Pregătire pentru luptă Babadag la numărul de telefon 0240/562.805.

În vederea respectării măsurilor de siguranță, autoritățile recomandă folosirea unei rute alternative de circulație între localitățile Babadag și Sălcioara: Babadag – DN 22 – Ceamurlia de Jos – Jurilovca – DJ 222 – Sălcioara (și retur).

Pătrunderea în perimetrul poligonului va fi permisă doar cu aprobarea șefului pazei poligonului, iar nerespectarea măsurilor de siguranță poate avea consecințe grave, pentru care Unitatea Militară nu își asumă răspunderea.

Participanților la trafic și localnicilor li se recomandă să fie conștienți de aceste restricții și să coopereze cu autoritățile pentru a asigura un mediu sigur și ordonat în timpul tragerilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*