Tragedie la Gura Portiței. Bărbat găsit înecat în canalul Leahova, iar soția sa decedată, după ce avea o plagă tăiată la nivelul gâtului

O tragedie a avut loc la Gura Portiței după ce un bărbat a fost găsit înecat în canalul Leahova, iar soția sa decedată, după ce avea o plagă tăiată la nivelul gâtului.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea a transmis un comunicat despre acest caz pe care îl redăm integral.

“La data de 27.08.2023, orele 17,30, organele de urmărire penală  au fost sesizate cu privire la faptul că pe canalul Leahova, la o distanţă de aproximativ 500 m de Gura Portiţei, a fost găsit un cadavru de sex masculin, care nu prezenta urme vizibile de violenţă. Din cercetări s-a stabilit că în data de 26.08.2023, ora 14,oo, persoana în cauză s-a cazat în incinta Satului de Vacanţă de la Gura Portiţei împreună cu soţia  sa.

A fost constituit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. de art. 192 din C.Pen. Din concluziile preliminare desprinse din raportul de autopsie medico legală întocmit de SML Tulcea, rezultă faptul că decesul a fost cauzat de asfixie mecanică prin înec, fără a prezenta leziuni în legătură cu decesul.

Întrucât în urma celor constatate nu a fost identificată soţia persoanei decedate, au fost desfăşurate activităţi cu forţe mărite, cu sprijinul ISU, a lucrătorilor Serviciului de Investigaţii Criminale, a primăriei şi a comunităţii locale, ocazie cu care în data de 28.08.2023, în jurul orei 11:30, pe malul canalului de legătură Leahova la o distanţă de aproximativ 2 km de Gura Portiţei, în stufăriş, a fost identificat cadavrul acesteia.

Din primele verificări efectuate de lucrătorii Serviciului de Investigaţii Criminale al I.P.J Tulcea rezultă faptul că soţia  prezenta o plagă tăiată la nivelul gâtului.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea  a dispus începerea urmăririi penale în cauză cu privire la infracţiunea de omor prev. în art. 188 alin. 1 C.pen”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*