Toamna aduce competiții de pescuit în Delta Dunării

S-a dat startul la concursurile de pescuit organizate de AMDTDD. FOTO AMDTDD

Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării este partener al competițiilor de pescuit din această toamnă. Lunile octombrie și noiembrie sunt dedicate competițiilor pentru toate categoriile de pescari. Cupele la pescuit au început, anul acesta, cu o competiție organizată la Crișan, Cupa Deltei Dunării la Știucă, ediția a VII-a, în perioada, 5-7 octombrie, organizată de ANTREC Tulcea, în același timp cu cu „Hidroconstrucția și prietenii”, ediția a V-a, cu două manșe natural, în perioada 5-7 octombrie, la Uzlina, organizataă de Egreta Hidroturism.

Urmează Cupa Cormoran – Hidroturism, cu două manșe de incintă, în perioada 12 – 14 octombrie, tot la știucă, organizat de Complexul Cormoran și Egreta Hidroturism, care va avea 44 de participanți, cu 20 de echipe de câte doi pescari și patru arbitri. Anul acesta se va organiza și Cupa Presei la Pescuit, în perioada 28-31 octombrie, la Uzlina. Urmează American Nautics va începe pe 4 noiembrie și la competiție vor participa 30 de echipe, de câte două persoane. Apoi Cupa Egreta Pro Big 5, ediția a VI-a, cu o manșă natural și o manșă de incintă, se va desfășura în perioada 9-11 noiembrie, tot la știucă. În perioada 24-26 noiembrie, la competiția organizată de Delta Club Spinning din Tulcea vor fi jur de 40-50 de echipe, în jur de 100 de persoane. De asemenea, Holbina 3 Bibani organizează două etape succesive ale competițiilor de spinning, respectiv Pikemaster în perioada 12-14 octombrie și 24-25 noiembrie, cu 25 de echipe pentru fiecare etapă.

„Un vector important de creștere sau de valorificare a potențialului Deltei Dunării este reprezentat de concursurile de pescuit. Începând cu jumătatea lunii septembrie, până la jumătatea lunii noiembrie, aceste concursuri au o frecvență mare și, prin numărul mare de participanți și prin diversitatea celor care participă, adaugă un plus de vizibilitate acestei zone turistice”, a declarat Cătălin Țibuleac, președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării (AMDTDD).

Pe lângă vizibilitatea pe care o oferă Deltei Dunării, competițiile de pescuit au și rolul de a forma un anumit tip de turist informat, care de la an la an devine mai prudent și proactiv în protejarea tezaurului natural pe care-l reprezintă Delta Dunării. Un pescar trebuie să fie o persoană foarte informată, cu privire la condițiile de accesare a Deltei, pe zone de pescuit, pe zone de vizitare.

„În primul rând, foarte important este să nu vină în perioade de prohibiție, iar în al doilea rând, trebuie să cunoască regulile de pescuit în Delta Dunării, să știe ce înseamnă accesul în Delta Dunării, costurile de intrare în rezervație, costurile pentru permisele de pescuit. Site-ul ARBDD oferă informații utile, complete, cu privire la zonele de pescuit, zonele de vizitare. Avem zone strict protejate, unde nu se poate intra în Deltă. Încălcarea duce la o amendă administrativă. Cel mai indicat lucru este accesarea siteului, pentru o informare prealabilă, cu privire la condițiile de intrare și accesare a Deltei Dunării, sub toate aspectele, pentru pescuit sau vizitare, însă această informare este făcută și de organizatorii acestor competiții, de fiecare dată”, a mai declarat Cătălin Țibuleac.

Istoria competițiilor de pescuit din Delta Dunării începe cu inițiativa lui Cornel Găină, proprietarul complexului Cormoran, de la Uzlina, care a organizat primul astfel de concurs în anul 1998.

„Am organizat prima competiție la pescuit în 1998, iar în anul următor am organizat „American Nautics”. Cupa „Uzlina” a ajuns la cea de-a șaisprezecea ediție, iar cupele “Delta Spinning” se organizează din 2006”, a declarat Cornel Găină, membru fondator al AMDTDD.

Jurnaliștii sunt așteptați la Cupa presei la pescuit în perioada 28-31 octombrie 2018, la Uzlina. Vom reveni cu detalii suplimentare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*