TLnews TV: Managerul Spitalului Județean Tulcea, Dr. Tudor Năstăsescu, despre cum afectează conflictul din Ucraina activitatea unității medicale

Tudor Năstăsescu. FOTO Adrian Boioglu

Managerul Spitalului Județean Tulcea, Dr. Tudor Năstăsescu, a fost invitatul jurnalistului Adrian Boioglu la TLnews TV.

Cu acest prilej, Dr. Tudor Năstăsescu a vorbit despre situația din Ucraina și cum afectează acest conflict unitatea medicală pe care o conduce. Astfel, la Spitalul Județean Tulcea au ajuns mai multe cetățeni ucraineni care avea nevoie de dializă sau care suferă de diabet. La unitatea spitalicească din Tulcea sunt medici care vorbesc limba rusă sau limba ucraineană, iar acest lucru a facilitat comunicarea cu pacienții din țara vecină.

Singura problemă în legătură cu această situație, identificată de managerul Năstăsescu, este faptul că medicii de la Tulcea nu pot cunoaște istoricul medical al pacientului venit din Ucraina.

O altă situație dificilă cu care s-a confruntat Spitalul Județean Tulcea este legată de facturile uriașe la gaz și curent electric, acestea fiind contestate, iar conducerea unității medicale caută soluții pentru rezolvarea acestei probleme și pe viitor.

De asemenea, un alt obiectiv al conducerii Spitalului Județean Tulcea este atragerea de medici tineri pentru a rezolva problema legată de lipsa personalului medical.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*