Tehnică nouă pentru salvatorii tulceni: ISU „Delta” a mai primit două autospeciale de intervenție

Tehnică nouă pentru salvatorii tulceni. FOTO: ISU „Delta”

Anul 2023 a început cu tehnică nouă pentru pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea. Dacă în luna iunie a anului trecut, pompierii tulceni au primit în dotare o autospecială de 10.000 de litri, iată că, de la începutul acestui an, ISU Tulcea a făcut recepția a altor două autospeciale. Una de capacitate medie, de 4.000 de litri, și una de capacitate mărită, de 10.000 de litri.

Potrivit ISU Tulcea, cele trei autospeciale vin în completarea parcului auto din cadrul Detașamentul de Pompieri Tulcea și întregesc tehnica de intervenție a salvatorilor.

„Cele două autospeciale de capacitate mărită sunt destinate pentru a fi folosite cu precădere la intervențiile unde se consumă o cantitate mare de apă și pot fi alimentate atât din surse fără presiune (iazuri, lacuri, râuri), cât și din rețele publice de apă. Pot transporta până la șase salvatori fiecare și, datorită gărzii la sol ridicată, pot interveni în zone greu accesibile. De asemenea dispun și de tunuri de apă care pot fi comandate precis, prin comandată la distanță cu ajutorul telecomenzilor, iar în cazul unor incendii provocate de materialele inflamabile lichide, există în cadrul autospecialei un rezerva de 400 de litri de material spumant. Noutatea în materie de dotări, este aceea că aceste autospeciale au prevăzute instalații speciale pentru igiena pompierilor și a echipamentelor ce le poartă”, au transmis reprezentanţii instituției.

Autospeciala de capacitate medie, este una ce dispune de un rezervor principal de 4.000 de litri de apă și unul de 200 de litri de material spumant. Este destinată pentru a fi folosită în principal în mediile urbane, unde aglomerația de pe șosele este un real impediment pentru o intervenție rapidă și sigură. Datorită gărzii mărite față de sol și tracțiunea 4×4, autospeciala poate interveni și la incendiile de pădure și a vegetației uscate ce se manifestă în zone greu accesibile cu teren denivelat. Este o autospecială versatilă ce poate interveni în multiple situații de urgență și asta datorită echipării de care dispune. Are un modul de descarcerare a persoanelor din autoturisme dar și de salvare din medii ostile vieții, de asemenea are și dotări medicale pentru acordarea de asistență medicală de urgență și defibrilator.

Aceste autospeciale au fost achiziționate de către Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență prin cadrul Proiectului VIZIUNE 2000. În total IGSU ar urma să-i fie furnizate peste 470 de autospeciale de stingere a incendiilor, în valoare totală de aproximativ 159 de milioane de euro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*