Târgul Etno Dobrogea revine, în weekend, în municipiul Tulcea cu cea de-a doua ediție

Târgul Etno Dobrogea revine, în weekend, în municipiul Tulcea. FOTO AMDTDD

Târgul Etno Dobrogea – liant de tradiție, aflat la a doua ediție, va aduce în prim-plan, în perioada 24-26 septembrie, produsele tradiționale dobrogene pentru a promova un mod de viață sănătos și natural, dar și pentru a încuraja comunitățile locale sa dezvolta afaceri locale care să pună în valoare produsul tradițional. În acest scop, Asociația Moesis Tradițional și-a propus să ducă mai departe tradiția seculară de la gastronomie deltaică, la meșteșuguri, port tradițional, până la atestarea produselor locale autentice, iar evenimentul se înscrie armonios în conceptul de Turism Deltaic.

„Avem nevoie de produse atestate tradițional, de produse românești autentice, naturale, pentru a ne hrăni sănătos. În rețetele de fabricație nu se folosesc E-uri, ci numai ingrediente locale, materii prime naturale, toate acestea contribuind la starea noastră de bine și de echilibru”, declară Paula Vals, președintele Asociației Moesis Tradițional.

Târgul Etno Dobrogea se va desfășura în municipiul Tulcea, platoul exterior, Piața Mircea cel Bătrân (Pța. Civică) în perioada 24 – 26 septembrie, în intervalul orar: vineri și sâmbătă 09.00- 19.30, iar duminică 09.00-14.00, urmând a fi puse în evidență:

  1. Produsele derivate din pește, carne de porc, oaie, pui, curcan;
  2. Mierea de albine si alte produse apicole;
  3. Produsele de panificație, patiserie și cofetărie;
  4. Produsele prelucrate prin conservarea fructelor și legumelor: siropuri, gem, dulcețuri, zacuscă.

Se vor alătura evenimentului și Asociației Moesis Tradițional, Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, meșteșugarii tulceni, precum și firmele Piccolo Angelo S.R.L. (Tulcea) – cu produse de cofetarie, patiserie și conserve din legume/fructe atestate traditional (Cozonacul Comoara Macinului și Plăcinta dobrogeana), Deltaica Seafood S.R.L.(Tulcea) – cu produse traditionale din peste (Scrumbia de Dunare afumata, salate din icre, peste afumat sau marinat), Avi Giis S.R.L.(Valcea) – cu bunătăți din carne, gustoase și sanatoase atestate traditional,

Mirdatod Prod S.R.L.(Mures) – cu recunoscutele produse lactate de Ibanesti, Toto S.R.L. din Maramureș – produse tradiționale din carne, PFA Chise Florian din județul Bihor, producător tradițional de palincă, PFA Țirban Marius din județul Bihor – plante medicinale și ceaiuri, Florin Ioan Rosa, apicultor, II Rusu Mihaela din județul Botoșani, producător tradițional de dulceață, Tilioi Ovidiu din județul Vâlcea, apicultor și multe alte surprize.

Evenimentul se va derula cu respectarea tuturor normelor de siguranță impuse de autorități în conformitate cu Ordinul Ministerului Culturii, nr. 2941 din 19 iunie 2020.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*