Tabăra de Creație Artistică „Maliuc” a încheiat cu succes cea de-a III-a ediție

Artiștii profesioniști au capturat frumusețea deltei Dunării în lucrări de excepție. FOTO: IRCM

În perioada 2 – 11 iunie 2023, s-a desfășurat cu mare succes Tabăra de Creație Artistică „Maliuc”, ajunsă la cea de-a III-a ediție. Evenimentul a fost organizat în colaborare de Uniunea Artiștilor Plastici din România, Filiala București și Filiala Tulcea, Complexul Muzeal de Patrimoniu Cultural Nord Dobrogean al Institutului de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea și Primăria Comunei Maliuc, având generoasa susținere a Dr. Adrian Balaban.

Desfășurată în pitorescul sat Vulturu din comuna Maliuc, tabăra de creație artistică a oferit artiștilor profesioniști posibilitatea de a se dedica în totalitate creației, inspirați de frumusețea unică a Deltei Dunării. Pe parcursul taberei, aceștia au avut ocazia de a explora împrejurimile, efectuând numeroase excursii în locuri precum Maliuc, Lacul Furtuna, Mila 23, Mănăstirea Stipoc și Chilia Veche.

Atmosfera deltaică a devenit sursă de inspirație pentru artiști, care au imortalizat peisajele în diferite tehnici artistice. Rezultatele muncii lor au fost impresionante, rezultând peste 120 de schițe și lucrări elaborate, pline de frumusețe și expresivitate. Acestea au fost prezentate publicului într-o expoziție inedită, care a avut loc pe data de 10 iunie, în aer liber, în localitatea Vulturu. La vernisaj au participat artiștii, sponsorul Dr. Adrian Balaban și numeroși localnici, entuziasmați să descopere creațiile artistice inspirate de peisajele lor de suflet.

Pentru a perpetua aceste opere de artă deosebite, o parte dintre lucrări au fost donate familiei Balaban și Muzeului de Artă din Tulcea.

Momentul culminant al acestei tabere de creație va avea loc în luna noiembrie 2023, când Muzeul de Artă Tulcea va găzdui o expoziție specială, unde vor fi valorificate peisajele și schițele realizate de către artiștii români participanți la Tabăra de Creație Artistică „Maliuc”. Evenimentul va fi deosebit de special datorită prezenței invitatului de onoare, Prof. dr. Adrian-Silvan Ionescu, o personalitate de seamă în domeniul artei. Expoziția va constitui o oportunitate unică pentru iubitorii de artă de a admira creațiile excepționale ale artiștilor români Brîndușa Bontea, Elida Veronica Buftei (Butuc), Sanda Buțiu, Elena Gabriela Drăghici, Ion Drăghici, Daniela Iacoblev-Barău, Nicolae Mara, Veronica Oancea, Traian Oancea, Ioan Oratie, Cornelia Savescu și Dinu Savescu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*