Sute de vehicule verificate și peste 200 de sancțiuni aplicate, în cadrul unei acțiuni rutiere desfășurate pe raza județului Tulcea

Polițiștii tulceni au verificat mai multe mașini în trafic, FOTO IPJ Tulcea

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea au desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Circa 400 de autovehicule au fost verificate și peste 200 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate în cadrul acțiuni, pe raza județului Tulcea.

Potrivit IPJ Tulcea, din datele statistice a rezultat că, în perioada 01 ianuarie – 27 iulie, pe drumurile deschise circulației publice din județul Tulcea s-au produs 30 accidente rutiere grave (la fel ca aceeași perioadă a anului trecut) soldate cu decesul unui număr de 11 persoane (+3 față de aceeaşi perioadă a anului trecut) și rănirea gravă a altor 29 (+ 2 față de aceeași perioadă a anului trecut).

Principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere au fost: viteza (în cazul a 8 accidente), alte preocupări de natură a distrage atenția (în cazul unui număr de 4 accidente), abateri săvârșite de pietoni (4 accidente), abateri săvârșite de bicicliști și căruțași (4 accidente) și conducerea sub influența băuturilor alcoolice (2 accidente).

Obiectivele acțiunii au fost: creșterea vizibilității poliției rutiere, prin prezența activă a polițiștilor pe sectoarele de drum cu risc rutier ridicat din mediul rural și urban, combaterea nerespectării regimului legal de viteză, respectarea normelor rutiere de către bicicliști, pietoni și căruțași, combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane care nu dețin permis de conducere sau aflate sub influența băuturilor alcoolice.

Prezența polițiștilor pe principalele artere ale județului Tulcea, a avut drept scop atragerea atenției conducătorilor auto, cu privire la respectarea regulilor de circulație, astfel încât să reducă numărul victimelor accidentelor rutiere din rândul participanților la trafic.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 234 de sancțiuni contravenționale, dintre care, cele mai multe, 107, au reprezentat încălcări ale regimului legal de viteză. De asemenea, polițiștii tulceni au reținut 13 permise de conducere, au retras 8 certificate de înmatriculare și au constatat 7 infracțiuni la regimul rutier.

Astfel de acțiuni vor fi desfășurate de polițiștii tulceni și în perioada următoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*