Sute de turiști au ales să petreacă sărbătorile pascale în Jurilovca: 93 la sută grad de ocupare

Invierea la ortodocșii de Rit Vechi. FOTO: Primăria Jurilovca

În noaptea de Înviere, ferestrele pensiunilor din Jurilovca au împrăștiat în jur lumina adusă de turiști de la bisericile din cele trei localități ale comunei Jurilovca. Sutele de turiști care au ales să petreacă sărbătorile pascale pe malul Razelmului s-au alăturat localnicilor, umplând bisericile, fie că a fost vorba despre biserica lipovenească din Jurilovca, fie despre cele din Vișina sau Sălcioara.

Anul acesta, cu ocazia sărbătorilor de Paște, unitățile de cazare din Jurilovca, Vișina și Sălcioara care și-au deschis porțile pentru turiști au avut un grad de ocupare de peste 93 la sută, prevestind un sezon turistic plin.

În ciuda prognozelor meteo pesimiste, sutele de vizitatori ai Jurilovcăi au avut parte de o vreme îndeosebi însorită, care i-a însoțit de vineri, atunci când au sosit în localitate, până în după-amiaza zilei de luni, când au început să plece spre case.

Imaginea primului week-end plin pentru turismul din Jurilovca a fost completată de cei 15 turiști cu ale lor șase rulote care au ales campingul din localitate pentru prima ieșire a sezonului de primăvară-vară.

„Mă bucur foarte mult că Jurilovca s-a transformat, în doar zece ani, dintr-o speranță într-o certitudine a turismului din zona Deltei Dunării. Din 2012, capacitatea de cazare în Jurilovca a crescut de cel puțin 10 ori, iar anul acesta se vor mai deschide, în întreaga comună, noi pensiuni, care vor spori numărul locurilor disponibile pentru turiști. Și, totuși, Jurilovca este o destinație turistică tânără, aflată la începutul dezvoltării sale. Am pornit la drum gospodărește, punând mai întâi la punct infrastructura rutieră, alimentarea cu apă potabilă și canalizarea, iar rezultatele încep să se vadă. De la începutul verii vom da în folosință și noul port turistic și vom deveni cel mai modern punct de acces nautic pentru restul Deltei. În același timp, ne preocupă păstrarea specificului local și a tradițiilor și vom face tot ce ține de administrația locală pentru a se respecta arhitectura și coloristica tradiționale, ele însele atracții pentru turiștii care vin aici în număr din ce în ce mai mare”, a declarat primarul comunei Jurilovca, Eugen Ion.

În acest moment, Jurilovca are o ofertă de cazare extrem de variată, pornind de la campingul pentru rulote și corturi și până la cel mai nou resort de patru stele din Delta Dunării, deschis toamna trecută pe malul lacului Razelm.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*