Sute de militari francezi, luxemburghezi și români participă la exercițiul Deployex, în poligonul Babadag

Aplicație militară programată în poligonul Babadag. FOTO Arhivă

250 de militari francezi și luxemburghezi și 65 de mijloace tehnice din Grupul de Luptă al NATO în România vor participa la exercițiul DEPLOYEX în poligonul Babadag.

Deplasarea trupelor și mijloacelor tehnice se va desfășura luni, 14 august, iar scopul exercițiului este de a exersa dislocarea rapidă a trupelor și tehnicii Grupului de luptă. Aplicația durează până pe 18 august.

De asemenea, acest exercițiu contribuie la îmbunătățirea nivelului de interoperabilitate a forțelor din cadrul Grupului de Luptă NATO, fiind o continuare a secvențelor de instruire desfășurate anterior în Cincu.

Grupul de Luptă NATO contribuie la creșterea cooperării militare a României cu țările participante – Franța, Țările de Jos și Belgia (prin rotație), precum și cu Luxemburg și, implicit, la consolidarea securității spațiului euro-atlantic pe flancul estic. Cooperarea cu partenerii strategici și existența pe teritoriul național a unor structuri de luptă relevante contribuie la creșterea capacității de apărare și descurajare în contextul războiului din Ucraina și a crizei din regiunea Mării Negre.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*