Sute de kilograme de pește transportate fără documente legale, confiscate de polițiștii de frontieră tulceni

Sute de kilograme de pește transportate fără documente legale, confiscate de polițiștii de frontieră tulceni. FOTO Poliția de Frontieră

Polițiștii de frontieră tulceni au depistat, la sfârșitul săptămânii trecute, mai mulți cetățeni români care transportau peste 220 de kilograme pește fără să dețină documentele legale.

Astfel, potrivit Gărzii de Coastă, în data de 30 octombrie, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Tulcea au oprit pentru control, pe raza municipiului Tulcea, o autoutilitară în care se aflau șapte bărbați, cu vârste cuprinse între 27 și 51 de ani, domiciliați pe raza județului Suceava. În urma controlului efectuat asupra vehiculului, polițiștii de frontieră au descoperit cantitatea de 161 kilograme de pește, diferite specii, pentru care persoanele în cauză nu dețineau documente legale.

De asemenea, în data de 01 noiembrie, polițiștii de frontieră din Isaccea, acționând în baza unei informații, au oprit pe  raza localității Luncavița un autovehicul în care se aflau doi bărbați, unul, în vârsta de 53 ani, domiciliat pe raza județului Brașov, iar celălalt, în vârstă de 77 de ani, domiciliat pe raza județului Prahova.

În urma verificării autovehiculului, polițiștii de frontieră au descoperit mai mulți saci din plastic în care se afla cantitatea de 61 de kilograme pește, specia șalău, în stare congelată, iar persoanele în cauză nu au putut prezenta documente valabile pentru acesta. Aceștia au declarat că l-au achiziționat de la o persoană necunoscută și era destinat consumului propriu.

Sute de kilograme de pește transportate fără documente legale, confiscate de polițiștii de frontieră tulceni. FOTO Poliția de Frontieră

În ambele cazuri, cantitățile de pește au fost predate unor societăți comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar în cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea și transportul fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori produselor din pește.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Zau ? Minunat ! Numai ca adevaratii vinovati , braconierii , raman , ca intodeauna, bine-mersi ! Nu pot fi gasiti si nu pot fi identificati ! Banuiesc , ca sunt , unditari , pescari amatori/sportivi , pentru ca astia , care stau cu un bat in mana pe ,malul garlei, distrug pestele. (sic!)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*