Sute de kilograme de pește și un kilometru de plase mono-filament, scoase din lacul Sinoe de polițiștii de frontieră

Sute de kilograme de pește și un kilometru de plase mono-filament, scoase din lacul Sinoe. FOTO: Garda de Coastă

Polițiștii de frontieră tulceni au scos din lacul Sinoe din Delta Dunării, 1.000 de metri de plase mono-filament, cu 207 kilograme de pește.

Potrivit Gărzii de Coastă, în cursul zilei de marți, 14 martie, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol. Cu această ocazie, în zona lacului Sinoe au descoperit în apă mai multe plase cu captură de pește în ele.

„În urma verificărilor suplimentare s-a constatat faptul că lungimea plasei din mono-filament este 1.000 de metr, iar cantitatea de pește, din specia caras, era de 207 kilograme. Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăți comerciale de profil, iar plasele au fost ridicate în vederea confiscării și introduse în camera de corpuri delicte a instituției”, au transmis reprezentanții Gărzii de Coastă.

Polițiștii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj piscicol, desfășurând activități specifice pentru identificarea autorilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*