Sute de kilograme de pește și 1.500 de metri de plase, descoperite de polițiștii de frontieră tulceni

Sute de kilograme de pește și 1.500 de metri de plase, descoperite de polițiștii de frontieră tulceni. FOTO: Garda de Coastă

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfășurat mai multe acțiuni pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în zona de competență, împreuna cu reprezentanții Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, în urma cărora au constatat infracțiuni de braconaj piscicol și au depistat 200 de kilograme de pește și 1500 metri de plase din material textil și mono-filament.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră din Sulina, aflați duminică, 15 mai, în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu cu ambarcațiunea din dotare, efectuând o acțiune în comun cu Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, în zona Melea, Sf. Gheorghe, au depistat un bărbat care pescuia în perioada de prohibiție, dintr-o ambarcațiune. Cu această ocazie polițiștii de frontieră au descoperit 270 metri de plasă și 113 kilograme de pește diferite specii.

De asemenea, polițiștii de frontieră au mai descoperit, în zona lacului Sinoe, 30 de plase mono-filament, cu o lungime totală de 750 metri si 50 kg de pește diferite specii capturat în ele.

Sute de kilograme de pește și 1.500 de metri de plase, descoperite de polițiștii de frontieră tulceni. FOTO: Garda de Coastă

Tot duminică, 15 mai, polițiștii de frontieră din Chilia, aflați în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, cu ambarcațiunea din dotare, în zona Merheiul Mic, au descoperit 325 metri de plase și 23 kilograme de pește, diferite specii.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „utilizare plase mono-filament și pescuitul în perioada de prohibiție”, plasele au fost confiscate, iar întreaga cantitate de pește a fost predată unor societăți comerciale de profil.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*