Sturion capturat ilegal, redat mediului natural de către polițiștii de frontieră tulceni

Sturion capturat ilegal, redat mediului natural de către polițiștii de frontieră. FOTO: Garda de Coastă

Polițiștii de frontieră tulceni au depistat un bărbat care transporta, într-un autovehicul, un sturion în stare vie, fără a deține documente legale.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră din Tulcea au oprit luni, 03 aprilie, pentru control, pe DJ 22C, un autoturism condus de către un cetățean român în vârstă de 38 de ani.

„În urma controlului, polițiștii de frontieră au descoperit, în portbagaj, un sturion, de dimensiuni mici, din specia păstrugă, în stare vie, având greutatea de patru kilograme. Peștele a fost redat mediului natural în prezența unui reprezentant al Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, a polițiștilor de frontieră și a persoanei depistate”, au transmis reprezentanții Gărzii de Coastă.

În cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea, transportul sau comercializarea sturionilor capturați pe teritoriul României din habitatele piscicole naturale, precum și a produselor și subproduselor obținute din aceștia, fără respectarea prevederilor legale în vigoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*