Stupăritul în fondul forestier din județul Tulcea se desfășoară după o procedură unitară

Pădure din județul Tulcea. FOTO Direcția Silvică Tulcea

Din cauza numărului din ce în ce mai mare de solicitări pentru amplasarea vetrelor de stupină în fondul forestier administrat de către Direcția Silvică Tulcea, începând cu data de 4 iunie se aplică o procedură unitară pentru aprobarea stupăritului în fondul forestier.

Pentru obținerea aprobării, solicitanții se vor adresa Ocolului Silvic în raza căruia doresc să se amplaseze și vor completa o cerere model, anexă la procedură, în care vor indica unul sau mai multe amplasamente, însoțită de copie a cărții de identitate.

Ocolul silvic va face verificările necesare, inclusiv formalitățile pentru obținerea avizului Administrației Parcului Național Munții Măcinului (pentru zonele din aria de competență a parcului) și va emite aprobarea.

La ridicarea aprobării, solicitantul va achita un tarif pentru serviciile de verificare și aprobare a cererii de 100 lei/cerere cu TVA inclus sau 165 lei/cerere cu TVA inclus pentru solicitările pe raza de competență a parcului.
Atenție: Obținerea aprobării de amplasare a vetrei de stupină nu exonerează solicitanții de celelalte obligații legale cu privire la notificarea primăriei privind prezența în teritoriul administrativ, ș.a.

Procedura completă poate fi descărcată de AICI.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*