Statul Major al Apărării, întâlnire cu autoritățile locale din Tulcea în contextul situației de securitate determinată de evoluția agresiunii Federației Ruse asupra Ucrainei

Adăpost de protecție civilă, realizat de militari în Delta Dunării. FOTO Ministerul Apărării

Statul Major al Apărării a organizat marți, 26 septembrie, în sistem videoconferință, o întâlnire cu reprezentanți ai autorităților publice locale din județele Brăila, Constanța, Galați și Tulcea. Activitatea a urmărit optimizarea coordonării interinstituționale în contextul situației de securitate determinată de evoluția agresiunii Federației Ruse asupra Ucrainei.

Agenda a cuprins prezentarea situației de securitate, a procesului de comunicare publică a armatei, subiecte din tematica pregătirii populației, economiei și teritoriului pentru apărare, respectiv responsabilitățile legale ce revin diferitelor instituții din sistemul național de apărare.

Ședința se înscrie în prevederile Hotărârii Guvernului nr. 969/2007 privind organizarea, desfășurarea şi conducerea pregătirii pentru apărare a persoanelor cu atribuții de conducere în domeniul administrației publice, la nivel central şi local fiind, totodată, o continuare a dialogului susținut de conducerea MApN cu reprezentanții autorităților publice locale.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*