Stație cu senzori pentru măsurarea nivelului apei, temperaturii și salinității, montată pe Brațul Sulina

Stație radar pe Brațul Sulina. FOTO Apele Române

O stație automată cu cinci senzori de tip radar (pentru măsurarea nivelului apei, temperatura aerului și a apei, turbiditate și salinitate) a fost montată pe Dunăre, pe brațul Sulina, în timpul campaniei de măsurători hidrologice organizate de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor în cadrul proiectului DALIA. Cu ajutorul acesteia, specialiștii vor obține mai multe date și informații despre canitatea de sedimente care ajunge din Dunăre în Marea Neagră.

“Anul trecut, în luna decembrie, în apropierea malului, a fost instalat și un senzor optic care înregistrează continuu, într-un punct al secțiunii transversale, concentrațiile de sedimente în suspensie. Totodată, se monitorizează nivelul apei și al salinității pentru a afla care este influența Mării Negre asupra orașului Sulina.

Toate acestea reprezintă elemente inovative puse în practică de către echipa noastră. Pe viitor, colegii de la INHGA își propun să instaleze sisteme de monitorizare similare și pe alte râuri. Mai mult, tehnologia folosită, precum și rezultatele obținute în cadrul proiectului vor putea să fie extinse și în alte țări riverane” – Apele Române.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*