Spitalele din Tulcea și Măcin vor fi reabilitate și dotate printr-un proiect transfrontalier în valoare de 3,8 milioane Euro

Spitalul Orășenesc Măcin. FOTO Cătălin SCHIPOR

Consiliul Județean Tulcea în parteneriat cu Unitatea Administrativ Teritorială Măcin, Spitalul Regional Danube al Consiliului Regional Odesa, Comitetul Executiv al Consiliului Local Izmail și Asociația de Cooperarea Transfrontalieră „Euroregiunea Dunărea de Jos” au lansat proiectul „Infrastructură transfrontalieră de sănătate“. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020, cu o contribuție ENI în valoare de 3.780.000 euro, reprezentând 17.912.664 lei.

Obiectivul general al proiectului „Infrastructură transfrontalieră de sănătate“. constă în creșterea accesului la sănătate, ca prioritate strategică, în zona de frontieră România-Ucraina, mai specific în Euroregiunea Dunărea de Jos, îmbunătățirea infrastructurii medicale a județului Tulcea-Romania si Raionului Izmail-Ucraina și prin acțiuni comune de reabilitare și dotare a 4 (patru) spitale: Măcin (RO), Tulcea (RO), Spitalul Regional Danube (UA) și Spitalul Municipal Izmail (UA) și creșterea gradului de conștientizare în rândul comunităților transfrontaliere cu privire la importanța monitorizării permanente a stării de sănătate în identificarea timpurie a condițiilor medicale și la politicile de prevenire.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*