Spectacol folcloric multietnic, susținut de Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei”

Ansamblul Artistic "Baladele Deltei"

Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” și-a asumat o misiune specifică printre instituțiile de același fel din țară, specificitate dată de situația cu totul particulară a județului Tulcea, în special, și a Dobrogei, în general.

„Spectacolul folcloric multietnic” pe care ansamblul urmează a-l susține în datele de 31 martie și 1 aprilie în sala de spectacole a Teatrului „Jean Bart” din Municipiul Tulcea, începând cu orele 18.00, este un bun exemplu al preocupărilor constante ale ansamblului.

„Programul spectacolului este grăitor. Soliștii vocali Georgeta Nichifor, Laura Feraru, Laura Mocăniță și Costel Atanasof vor interpreta cântece din patrimoniul cultural al minorităților din Dobrogea, iar dansatorii vor prezenta publicului suite de jocuri populare turcești, rusești, rrome, aromâne și, în premieră, bulgărești”, a detaliat prof. Ștefan Coman, manager al Ansamblului Artistic Profesionist „Baladele Deltei” al Primăriei Municipiului Tulcea.

Coregrafia acestei suite de jocuri bulgărești îi aparține maeștrilor coregrafi Theodor Vasilescu și Marin Barbu, după o idee a managerului Ștefan Coman, iar suita este compusă atât din jocuri de linie, cât și din hore, cum ar fi Pravo horo, Elenino mome sau Racenica, care încântă prin ritmurile subtile, diversitatea figurilor și jocul complicat de picioare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*