Soarta pășunilor din Delta Dunării, în dezbatere la ARBDD

Discuții în cadrul seminarului Managementul Pășunilor

Marți, 28 noiembrie, Sala de Conferințe a Hotelului Delta a găzduit Seminarul Managementul Pășunilor, seminar organizat în cadrul proiectului Danube parks Connected – Rețeaua de Arii Protejate Dunărene, un cordidor de habitate al Dunării, finanțat prin Programul Interreg Europe.

 

Guvernatorul RBDDD, Mălin-Matei Mușetescu a deschis seminarul, punând accent pe importanța arealelor continue și asupra pericolului fragmentării arealelor din cauze antropice.

Reprezentând Consiliul Județean Tulcea, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, George Luchici, a felicitat organizatorii pentru ideea unui astfel de proiect, sugerând și o serie de activități care pot fi considerate prioritare:

Una dintre temele asupra cărora trebuie să ne aplecăm este întărirea capacității instituționale a Administrației Rezervației Biosfera Delta Dunării printr-o informare corectă și coerentă cu privire la importanța conservării habitatelor naturale.
Suntem în asentimentul specialiștilor, atunci când afirmă că pentru un management adecvat pentru această zonă de un deosebit interes pentru România este necesară crearea unui cadru de înțelegere reală a tuturor problemelor care afectează direct Delta Dunării, respectiv de a înțelege această biosferă drept una care reunește oameni și mediu, a spus vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, George Luchici.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Tulcea NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*