Slujire arhierească la Penitenciarul de Maximă Siguranță Tulcea

Slujire arhierească la Penitenciarul de Maximă Siguranță Tulcea. FOTO Episcopia Tulcii

Cu prilejul „Cinstirii lanțului Sf. Ap. Petru” serbat sâmbătă, 16 ianuarie, în Biserica Ortodoxă, Episcopul Tulcii, Preasfințitul Părinte Visarion, a oficiat Sfânta Liturghie arhierească la capela „Sf. Ap. Petru și Pavel” din incinta Penitenciarului de Maximă Siguranță Tulcea.

Slujba de astăzi constituie una dinte numeroasele vizite pastoral-misionare întreprinse de către Preasfinția Sa în mijlocul deținuților de aici, ca parte a Protocolului de parteneriat încheiat între Episcopia Tulcii și Penitenciarul de Maximă Siguranță Tulcea, în urmă cu treisprezece ani. În felul acesta Episcopia Tulcii a întocmit un program de vizite pastoral-misionare și acțiuni sociale pentru deținuții de aici, pentru care s-au oficiat în mai multe rânduri slujbe însoțite și de cuvinte de zidire morală și sufletească.

La Sfânta Liturghie Preasfinția Sa a fost înconjurat de un sobor de slujitori și de persoane aflate în detenție.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a vorbit despre istoria cinstirii lanțului Sf. Ap. Petru, despre credință și pocăință, și mai ales despre încrederea omului în Dumnezeu care iartă păcatele și îndreaptă viața omului. La final, în semn de compasiune și filantropie creștină, au fost împărțite participanților la slujbă iconițe și alte daruri alimentare, iar conducerea Penitenciarului i-a oferit Preasfințitului Visarion o icoană pictată de una dintre persoanele aflate în detenție în Penitenciarul Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*