Siguranță maximă la Festivalul Internațional de Folclor Pentru Copii și Tineret „Peștișorul de Aur” din Tulcea

Siguranță maximă la Festivalul Internațional de Folclor Pentru Copii și Tineret „Peștișorul de Aur”. FOTO Prefectura Tulcea

Vă prezentăm recomandările și măsurile Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului de Jandarmi Județean, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea și Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Tulcea, cu privire la cea de-a XXVIII-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor Pentru Copii și Tineret „Peștișorul de Aur” care se desfășoară la Tulcea în perioada 7-12 august. La eveniment sunt așteptate mii de persoane.

Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea

Cu ocazia sărbătoririi festivalului „Peștișorul de Aur” la acest sfârșit de săptămână, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, împreună cu reprezentanții structurilor Ministerului Afacerilor Interne, vor fi la datorie, pentru ca activitățile să fie desfășurate în siguranță.

Facem apel către dumneavoastră să țineți cont de următoarele recomandări preventive:

  • atunci când vă aflați în zone aglomerate evitați să aveți asupra dumneavoastră sume mari de bani sau alte valori; este de preferat ca acestea să fie păstrate într-un loc sigur;
  • nu vă lăsați poșeta/ rucsacul/ borseta pe spătarul scaunului și asigurați-vă că sunt mereu închise;
  • nu vă lăsați copiii nesupravegheați în zonele care prezintă aglomerări de persoane, chiar daca locul este unul cunoscut;
  • atunci când părăsiți locuința închideți toate ferestrele și încuiați ușile, evitând astfel să deveniți prada spărgătorilor de locuințe;
  • dacă sunteți conducător auto, ținem să vă informăm că în această perioadă, pe raza întregului județ, polițiștii tulceni efectuează acțiuni pe linie rutieră, motiv pentru care vă recomandăm să nu vă urcați la volan dacă sunteți sub influența băuturilor alcoolice sau al altor substanțe care vă pot afecta capacitățile de a conduce și nu uitați de politețea rutieră;

De asemenea, vă amintim că, deși activitățile desfășurate de polițiști în această perioadă au caracter preventiv, nu vor fi tolerate abaterile de la normele legale în vigoare.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Tulcea

Jandarmii tulceni vor fi alături de cetățenii care vor alege să ia parte la activitățile ce se vor desfășura în cadrul acestui eveniment, pentru a asigura buna desfășurare a manifestării cultural-artistice, având în vedere prevenirea fenomenului contravențional și infracțional, descurajarea persoanelor predispuse la comiterea de fapte antisociale, prevenirea și combaterea traficului/consumului de substanțe interzise și aplicarea măsurilor legale la constatarea producerii acestora.

Recomandăm tuturor cetățenilor care vor participa la activitățile din cadrul acestui eveniment să manifeste răbdare, să respecte indicațiile jandarmilor și locurile stabilite pentru spectatori, să nu pătrundă în spațiul destinat concursului, să nu se implice în incidente care ar putea tulbura ordinea și liniștea publică, să acorde o atenție deosebită copiilor.

Reamintim că este interzisă participarea la astfel de evenimente a persoanelor care se află sub influența băuturilor alcoolice sau au asupra lor băuturi alcoolice, arme de orice fel, materiale explozive, substanțe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acțiuni violente sau de tulburare a desfășurării normale a acestora.

Solicitați sprijinul jandarmilor aflați în dispozitiv, în caz de nevoie și ori de câte ori sesizați producerea unor fapte antisociale.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea

În contextul activităților cultural artistice ce vor avea loc în perioada următoare în municipiul Tulcea, unde este așteptat un număr mare de participanți, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea vine în întâmpinarea cetățenilor cu o serie de măsuri ce trebuie respectate pentru buna funcționare a evenimentelor.

Se recomandă tuturor cetățenilor să arunce mucurile de țigară doar in locuri special amenajate și să se asigure că au fost stinse în totalitate. Datorită temperaturilor extreme din această perioadă, riscul de aprindere a vegetației din jur este extrem de crescut.

În cazul izbucnirii unui incendiu, cetățenii trebuie să părăsească imediat zona fără a crea panică și să asigure accesul necesar echipajelor de intervenție.

De asemenea, pentru a evita posibilele situații negative create de temperaturile ridicate din aceste zile, se recomandă evitarea consumului de băuturi alcoolice, evitarea zonelor aglomerate, consumul unor cantități mari de lichide și evitarea expunerii prelungite la soare între orele 11.00 – 18.00.

Resturile menajere vor fi aruncate doar în locuri special amenajate. În cazul producerii unui incendiu acestea pot contribui la propagarea rapidă a focului.

Orice incident care poate genera o situație de urgență, trebuie anunțat imediat prin apelarea numărului unic de urgență 112.

Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Tulcea

În contextul evenimentelor cultural-artistice ce urmează a se desfășura la nivelul municipiului Tulcea, specialiștii de la nivel teritorial ai Agenției Naționale Antidrog, cu sprijinul autorităților și instituțiilor publice partenere, precum și al voluntarilor antidrog, vor organiza un punct de informare mobil. Astfel, vor fi diseminate participanților, informații referitoare la riscurile asociate consumului de droguri, importanța adoptării unui stil de viață sănătos, precum și serviciile furnizate de Centrul Antidrog.

Ca element de noutate, în acest an participanții pot testa ochelarii speciali, experimentând dezorientarea în spațiu, modificarea culorilor, vizibilitatea limitată, vederea dublă, aprecierea greșită a distanțelor, confuzia, nesiguranța puternică și senzația de pierdere a controlului, conștientizând riscurile consumului de droguri.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*