Sfârșitul de săptămână din municipiul Tulcea, sub semnul Peștișorului de Aur

A început Festivalul Internațional „Peștișorul de Aur“. FOTO CJ Tulcea

Cea mai îndrăgită și mai populară manifestare folclorică din Dobrogea, Peștișorul de Aur, a debutat miercuri, 8 august, de la ora 18.30 în Piața Civică din municipiul Tulcea.

Deschiderea celei de-a XXVI-a ediții a Festivalului Internațional de Folclor pentru Copii și Tineret „Peștișorul de Aur” a însemnat o desfășurare deosebită de „forțe folcorice” ansamblurile participante la ediția de anul acesta „mărșăluind” întru prezentarea portului popular al zonei din care provin. La festivitatea de deschidere au participat administratorul public al județului Tulcea, Vasile Strat, primarul Municipiului Tulcea, Constantin Hogea, viceprimarul Petre Marinescu, inspectorul școlar general Lucica Popișcă, membri ai juriului.

„Ne bucurăm că avem ocazia să cunoaștem, prin intermediul dumneavoastră, tradițiile și obiceiurile zonelor din care veniți.Pentru a organiza o astfel de manifestare de amploare, an de an este nevoie de un efort supraomenesc, de o echipă care să funcționeze ca o mașinărie, iar aici trebuie să dăm Cezarului ce-i al Cezarului, adică maestrului coregraf Ştefan Coman, coordonatorul acestei echipe deosebite, sufletul festivalului. Nu trebuie să uităm însă de sprijinul oferit de Primăria Municipiului Tulcea, la fel ca și de sprijinul oferit de Consiliul Județean Tulcea, fără de care această manifestare nu ar fi putut avea loc. Și că pentru că este totuși un concurs, fie ca cel mai bun să câștige”, a spus la deschdierea festivalului administratorul public al județului Tulcea, Vasile Strat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*