Sfânta Liturghie arhierească a fost oficiată de PS Visarion la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Tulcea

PS Visarion a ținut o slujbă la Penitenciarul Tulcea. FOTO Episcopia Tomisului

Cu prilejul ,,Cinstirii lanţului Sf. Ap. Petru” serbată astăzi 16 ianuarie în Biserica Ortodoxă, Preasfinţitul Părinte Visarion Episcopul Tulcii e efectuat o vizită pastorală la Penitenciarului de Maximă Siguranţă Tulcea unde a oficiat Sfânta Liturghie arhierească la capela ,,Sf. Ap. Petru şi Pavel”.

Slujba constituie o nouă vizită pastoral-misionară întreprinsă de către Preasfinţia Sa în mijlocul deţinuţilor de aici, ca parte a Protocolului de parteneriat încheiat între Episcopia Tulcii şi Penitenciarul de Maximă Siguranţă Tulcea.
În felul acesta Episcopia Tulcii a întocmit un program de vizite pastoral- misionare şi acţiuni sociale pentru deţinuţii de aici, pentru care s-au oficiat în mai multe rânduri slujbe însoţite şi de cuvinte de zidire morală şi sufletească.

La Sfânta Liturghie Preasfinţia Sa a fost înconjurat de un sobor de preoți și diaconi şi de foarte mulți deţinuţi, care au și oferit răspunsurile la strană.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a vorbit despre viața Sf. Ap. Petru, despre istoria cinstirii lanţului, şi mai ales, despre încrederea omului în Dumnezeu care iartă păcatele şi îndreaptă viaţa omului.
A îndemnat pe cei participanți la slujbă la credință și la stăruință pentru îndreptarea vieții, ca dar de preț al lui Dumnezeu făcut omului.

La final, în semn de filantropie creştină au fost împărţite participanţilor la slujbă iconiţe şi pachete sociale.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*