Serviciul Regim Permise de Conducere si Înmatriculare a Vehiculelor Tulcea eliberează numere verzi

SRPCIV Tulcea eliberează numere verzi. FOTO Prefectura Tulcea

La nivelul județului Tulcea, la data de 31 decembrie 2021, erau înmatriculate 36 de autovehiculele cu emisii zero de CO2, iar până în prezent au fost eliberate două seturi de numere verzi, a anunțat Prefectura Tulcea.

„Atribuirea de plăcuțe cu numărul de înmatriculare cu litere și cifre de culoare verde se poate face doar pentru autovehiculele cu emisii zero de CO2, pe baza datelor tehnice comunicate Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor de către Registrul Auto Român”, a precizat prefectul, Alexandru Dan Munteanu.

La data de 27 iunie 2022, au intrat în vigoare dispozițiile art.20 alin. 2 din Hotărârea Guvernului nr. 1391/2006 și Ordinul comun Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii nr. 676/44/443/2022, referitoare la emiterea plăcilor cu numere de înmatriculare de culoare verde.

Atribuirea de plăcuțe cu numărul de înmatriculare cu litere și cifre de culoare verde la prima înmatriculare, se face doar la solicitarea proprietarului, în baza dovezii de achitare a contravalorii plăcilor de înmatriculare preferențial (85 Ron).

În cazul proprietarilor de autovehiculele cu emisii zero de CO2, deja înmatriculate, aceștia pot opta doar pentru schimbarea plăcilor de înmatriculare, sau pot solicita atribuirea unui alt număr de înmatriculare. Pentru soluționarea operativă a cererii vă recomandăm să faceți o programare online. Deoarece pentru aceasta situație nu a fost dezvoltată o aplicație dedicată, de programare, în acest caz se poate folosi aplicația de programare pentru transcriere/ duplicat certificat de înmatriculare/autorizație provizorie. În lipsa unei programări, lucrătorul din ghișeu va soluționa asemenea cereri, în funcție de timpul disponibil.

 Documente necesare:

  1. Pentru emiterea unui alt număr:
  • Cartea de identitate a vehiculului;
  • Copia documentului de asigurare obligatorie;
  • Vechiul certificat de înmatriculare;
  • Plăcile cu numărul de înmatriculare;
  • Dovada achitării contravalorii unui alt certificat;
  • Actul de identitate al solicitantului;
  • Dovada plații contravalorii plăcilor de înmatriculare(20 Ron).
  1. Pentru același număr:
  • Cartea de identitate a vehiculului;
  • Plăcile cu numărul de înmatriculare;
  • Actul de identitate al solicitantului;
  • Dovada plații contravalorii plăcilor de înmatriculare(20 Ron)

Rolul emiterii plăcilor verzi este de a diferenția vehiculele care nu poluează. Autoritățile publice locale pot stabili și alte facilitați: parcare, acces în anumite zone etc, informații ce pot fi solicitate de la primării.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*