Senatorul USR Costel Vicol: “Am cerut ambulanțe fluviale vitale în Delta Dunării și elicoptere SMURD. Am cerut alocarea de fonduri pentru dezvoltarea și întreținerea infrastructurii rutiere și feroviare la nivelul județului Tulcea”

Senatorul USR Tulcea Costel Vicol

Senatorul USR Tulcea, Costel Vicol, a vorbit pentru TLnews despre mai multe inițiative legislative depuse de formațiunea sa, menite să sprijine comunitatea tulceană. El a afirmat că a cerut ambulanțe fluviale pentru Delta Dunării, dar și alocarea de fonduri pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere și feroviare la nivelul județului Tulcea.

Senatorul s-a referit cu acest prilej, la o inițiativă legislativă care oferă facilități pentru angajații Șantierului Naval Tulcea.

“După cum bine se știe o lege nu poate fi dată doar pentru un om sau o localitate, dar USR a depus mai multe proiecte legislative în care este inclusă și comunitatea tulceană și amintesc aici legea pentru modificarea Codului Fiscal astfel încât și muncitorii din industria navală, angajații din Șantierul Naval Tulcea, Constanța, Mangalia și celelalte șantiere navale de pe Dunăre și de la Marea Neagră, să beneficieze de aceleași facilități ca și angajații din construcțiile civile și agricultură, cunoscut fiind faptul că atât munca, cât și condițiile de muncă sunt mult mai grele în șantierele navale”,  a spus Costel Vicol.

Senatorul USR a mai menționat legea privind reducerea vârstei de pensionare cu 2 ani pentru locuitorii din Tulcea.

“O altă lege amendată de USR este cea cu reducerea vârstei de pensionare cu 2 ani pentru tulceni deoarece au avut combinatul mare poluator chiar în oraș, astfel sănătatea noastră fiind pusă în pericol. Un alt proiect foarte important este cel cu remunerarea persoanelor cu domiciliul forțat din vremea comunismului. Fără păcănele lângă școli – un proiect foarte cunoscut și susținut de tulceni cu mare entuziasm”, a afirmat Costel Vicol.

De asemenea, parlamentarul tulcean s-a mai referit și la faptul că a solicitat fonduri pentru dezvoltarea infrastructurii în județul Tulcea, dar și pentru achiziția de ambulanțe fluviale și elicoptere SMURD, pentru Delta Dunării.

“Legea pescuitului și a acvaculturii dezbatută intens atât cu reprezentanții ARBDD, cu cei din AMPA și asociațiile de pescari din Deltă și pescarii din Marea Neagră. De asemenea, la alocarea bugetului pe 2024, am cerut ambulanțe fluviale vitale în Delta Dunării și elicoptere SMURD. Am cerut alocarea de fonduri pentru dezvoltarea și întreținerea infrastructurii rutiere și feroviare la nivelul județului Tulcea. Este impardonabil ca în secolul XXI să mergem 6 ore cu trenul de la Tulcea la Bucuresti.  Avem în plan proiecte pentru cariere de piatră, pentru agricultură și prelucrarea produselor obținute din agricultură. Uneori, dacă nu tot timpul, dreptatea umblă cu capul spart”, a mai spus Costel Vicol.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*