Semnarea Memorandumului de colaborare tripartit, un pas înainte pentru Hub-ul Logistic Umanitar de la Tulcea

Semnarea Memorandumului de colaborare tripartit. FOTO: CJ Tulcea

Consiliul Județean Tulcea a găzduit vineri, 27 mai 2022, la Sala „Dobrogea”, conferința de semnare a Memorandumului de colaborare între Filiala Județeană Tulcea a Asociației Comunelor din România, Fundația IsraAID și Fundația The Romulus T. Weatherman, încheiat sub auspiciile Adunării Parlamentare a Mediteranei și a Consiliului Județean Tulcea.

La eveniment au participat Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea, Meaghan Mobbs, președintele Fundației The Romulus T. Weatherman, Mirela Furtună, deputat în Parlamentul României și președintele Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Mediteranei, Valerio Carafa, reprezentantul IsraAID, Eugen Ion, președintele ACoR Tulcea și primarul comunei Jurilovca, precum și alți factori implicați în buna funcționare a sistemului hub de ajutor umanitar care funcționează cu succes la Tulcea în scopul ajutorării populației din Ucraina.

„Pentru a sublinia importanta a ceea ce se întâmplă astăzi aici ar trebui să vorbim de începuturile a ceea ce s-a realizat până acum. Astfel, încă de la debutul ostilităților rusești împotriva Ucrainei, mai exact pe data de 24 februarie 2022, Consiliul Județean Tulcea, în colaborare cu ACoR – Filiala Județeană Tulcea și Prefectura Tulcea, a înființat un sistem hub de ajutor umanitar în vederea primirii și distribuirii de ajutor umanitar intern și internațional și articole de ajutor, constând în alimente, echipamente medicale, medicamente, pentru a veni în sprijinul poporului vecin greu încercat.

Lucrurile au mers mai departe și pe 24 martie 2022, IsraAID a început să ofere asistență tehnică ACoR Tulcea în vederea implementării unui Sistem de management al depozitului și dezvoltării unui sistem digital de inventar. Depozitul umanitar deservește în prezent regiunile de sud ale Ucrainei – Odessa, Mykolaiv, Herson, Zaporizka, ajutând totodată și cetățenii ucraineni ajunși și rămași în județul nostru. Astfel, ca urmare a progresului rapid al parteneriatului dezvoltat la Hub-ul de Logistică Umanitară Tulcea – peste 310 TIR-uri cu ajutoare și aproximativ 3 milioane de porții de mâncare fiind trimise până în prezent, reprezentanții ISraAID, ai Fundației The Romulus T. Weatherman, ACoR Tulcea și autoritățile române au decis să extindă statutul actual al Depozitului Umanitar și să-i armonizeze cadrul de lucru, prin încheierea unui singur memorandum de colaborare între toate părțile.

Nu pot decât să salut această inițiativă si să-i felicit și, totodată, să le mulțumesc tuturor celor implicați, o parte însemnată dintre ei fiind astăzi alături de mine, întrucât grație dăruirii și muncii lor neobosite au și realizat și apoi au dus acest important punct de ajutorare pentru victimele războiului din Ucraina la un nivel foarte înalt, unic, aș putea spune”, a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

Semnatarii memorandumului tripartit au fost Valerio Carafa, coordonatorul IsraAID în România, dr. Meaghan Mobbs, președintele Fundației The Romulus T. Weatherman, și Eugen Ion, președintele Filialei Județene Tulcea a ACoR și primarul comunei Jurilovca.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*