Seminarul Teologic tulcean a serbat Ziua Dobrogei

Seminarul Teologic tulcean a serbat Ziua Dobrogei. FOTO Episcopia Tulcii

Manifestările dedicate Zilei Dobrogei au continuat și astăzi, 15 noiembrie la Seminarul Teologic Ortodox Sf. Ioan Casian din Tulcea unde, începând cu ora 12.00 s-a desfășurat o manifestare cultural-artistică organizată de către profesorii și elevii liceului.

La eveniment, a participat și P.S. Visarion, Episcopul Tulcii care a rostit un cuvânt de binecuvântare în care a subliniat importanța acestui moment în cadrul lungului proces de realizare a României Mari în anul 1918, precum și valoarea jertfei înaintașilor pentru înfăptuirea unui ideal multisecular.

Alături de Preasfinția Sa la eveniment a a fost prezent și Vasile Șoavă, reprezentant al Prefecturii Tulcea care a și rostit un mesaj cu acest prilej.

În program au fost incluse interpretarea de piese patriotice și rostirea de poezii adaptate momentului, după care Pc. Pr. Prof. Ion Nicolae Sorin de la Seminarul Teologic din Tulcea a prezentat comunicarea ,,Viața bisericească în Dobrogea în secolul al XIX-lea”.

Totodată elevii seminariști au prezentat și câteva referate despre Contextul politico-diplomatic  al revenirii Dobrogei la Patria Mamă; Proclamația Domnitorului Carol către locuitorii din Dobrogea; Primirea la Tulcea a oficialităților și armatei în ziua de 14 noiembrie 1878; Monumente ridicate la Tulcea în cinstea marelui eveniment al revenirii Dobrogei la Patria Mamă.

Un moment distinct l-a constituit vizionarea unui film documentar despre momentul 14 Noiembrie 1878.

În finalul întâlnirii a fost vernisată și o expoziție de tablouri cu biserici tulcene, realizate de arhitectul Nicola Belaly, refugiat ucrainean de etnie română.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*