Ședința ACoR: Discuții pe tema proiectelor finanțate din fonduri guvernamentale, prin PNDL

Discuții pe tema proiectelor finanțate din fonduri guvernamentale, prin PNDL în cadrul ACoR Tulcea. FOTO CJ Tulcea

Miercuri, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a participat la ședința de lucru a Asociației Comunelor din România (ACoR), filiala Tulcea, care a avut loc în sala Mihail Kogălniceanu din municipiu.

Conform organizatorilor, în cadrul ședinței de miercuri au fost ridicate trei teme esențiale: proiectele depuse pe PNDL, înființarea unei asociații a secretarilor unităților administrativ teritoriale din județul nostru și implicarea în structura asociativă ce își propune o corectă promovare turistică a acestei zone.
De curând, președintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu, împreună cu președintele ACoR Tulcea, Eugen Ion, am discutat, la sediul Prefecturii, cu reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate pentru urgentarea procedurilor în vederea emiterii avizelor aferente proiectelor pe PNDL.

„A fost o discuție productivă, astfel că, sper eu, o parte dintre problemele întâmpinate de majoritatea dintre dumneavoastră au fost rezolvate“, a declarat președintele ACoR Tulcea, Eugen Ion.

„Trebuie să faceți tot ce este posibil din punct de vedere administrativ pentru a depune la termen dosarele complete în vederea accesării fondurilor guvernamentale ce ne sunt, practic, puse la dispoziție“, a transmis președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

De asemenea, președintele CJ a amintit faptul că, la nivel de județ, avem sume alocate pentru aproximativ 200 de proiectele prin PNDL, avem oportunități extraordinare de a atrage fonduri europene, avem termene extrem de clare și avem un risc major: de a pierde finanțările pentru că nu am reușit să aducem, la timp, toate documentele necesare.

Lista PNDL 2 pentru Tulcea

În cadrul ședinței de miercuri, președintele Teodorescu a vorbit despre o inventariere a tuturor proiectelor pe PNDL (realizată la nivelul Consiliului Județean Tulcea) și a invitat specialiștii CJ, dar și primarii comunelor să prezinte situația, la zi, a tuturor documentelor.
Lista actualizată a stadiului proiectelor pe PNDL 2 a fost prezentată, în plen, de directorul Direcției de Investiții din cadrul Consiliului Județean Tulcea, Nicu Mihai.

Asociație a secretarilor de comune

Tot în cadrul ședinței de miercuri s-a discutat despre implicarea secretarilor comunelor din județul Tulcea într-o structură asociativă realizată la nivel central, sub egida Asociației Comunelor din România.
Inițiativa i-a aparținut secretarului comunei Topolog, Laurențiu Marian Ciobanu și a fost susținută puternic de președintele ACoR Tulcea, Eugen Ion, dar și de alți primari din județul Tulcea.

Organizație de Management a Destinației Turistice

Stabilite prin noile prevederi legale ale viitoarei legi a turismului, organizațiile de management a destinațiilor (OMD) ar urma să constituie o „voce unică“ a problemelor legate de turism.
Miercuri, în cadrul ședinței ACoR, primarii au discutat despre oportunitatea intrării în această structură asociativă, au aflat mai multe despre scopul ei și l-au mandatat pe Eugen Ion, primarul comunei Jurilovca, să participe la ședința lucrativă ce va avea loc vineri, pentru discutarea statutului acestei asociații.

Probleme pe CNI și ANL

De asemenea, în cadrul discuțiilor purtate miercuri, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a propus realizarea unei delegații din partea CJ, dar și din rândul primarilor care să se deplaseze la București pentru a discuta aplicat cele mai importante probleme legate de anumite proiecte depuse pentru finanțare la Compania Națională de Investiții (CNI), respectiv la Agenția Națională pentru Locuințe (ANL).

„Vorbim despre proiecte depuse în urmă cu câțiva ani, care stagnează. Este cazul să mergem la București pentru a afla stadiul fiecărui proiect în parte“, spune președintele Teodorescu.

Bani pentru porturi

Tot în cadrul ședinței de miercuri, primarul din Chilia Veche, Georgeta Ciupitu, a ridicat problema porturilor pescărești (una dintre investițiile de acest tip urmând a fi realizată în comuna administrată de domnia sa). Este vorba despre investiții pe mobilitate, finanțate cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional.

„Am discutat problema într-un cadru avizat, la Comitetul de Monitorizare al POR, de săptămâna trecută și am primit răspuns pozitiv. 80% această problemă este rezolvată, vor putea fi finanțate astfel de investiții. Urmează să primim documentele aferente în cel mai scurt timp“, a mai precizat președintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*