Ședință a Colegiului Prefectural prezidată de prefectul Dan Munteanu

Ședință a Colegiului Prefectural prezidată de prefectul Dan Munteanu. FOTO: Prefectura Tulcea

Marți, 27 septembrie 2022, cu începere de la ora 10:00, prefectul Alexandru Dan Munteanu a prezidat ședința Colegiului Prefectural.

În cadrul acestei întâlniri au prezentat următoarele instituții:

Biroul Vamal Tulcea

În primele șase luni ale anului 2022 instituția și-a desfășurat activitatea cu un număr de cincisprezece angajați, din care unul cu funcție de conducere și paisprezece de execuție. Sumele încasate la bugetul de stat – se înregistrează o scădere a încasărilor cu 22,48 la sută, datorată micșorării valorii în vamă a mărfurilor importate în primele șase luni și implicit a drepturilor vamale datorate de operatorii economici.

Numărul declaraților vamale prelucrate- numărul declarațiilor vamale de import a crescut ușor, încasările au scăzut. Această se explică prin faptul că a scăzut valoarea în vamă a mărfurilor importate, iar pentru importurile din Ucraina (majoritatea de cereale) al căror număr a crescut în această perioadă, nu se datorează drepturi vamale, fiind scutite de la plata acestora.

Direcția pentru Sport și Tineret Tulcea

Realizarea obiectivelor și indicatorilor din Calendarul competițional județean 2022:

  • Număr total de competiții: – planificat – 50 / realizat – 47 / cu un nr. total de 4050 participanți.

Realizarea obiectivelor și indicatorilor din Programul „Promovarea sportului de performanță”- P1.

  • Număr total de competiții: – planificat – 27 / realizat – 25
  • Susținerea activității de performanță:
  • Număr sportivi legitimați în prezent : Total – 2530
  • Seniori masculin – 770, feminin – 50 Total – 820
  • Juniori/Cadeți – masculin – 840, feminin – 160 Total – 1000
  • Copii masculin – 630, feminin – 80 Total – 710
  • Număr profesori/antrenori activi – 76
  • Număr arbitri – 63
  • Număr instructori sportivi – 58

Realizarea obiectivelor și indicatorilor din Programul „Sportul pentru toți”- P2.

  • Număr total de competiții: planificat – 23 / realizat – 22

Parteneriate: în anul 2022 s-au realizat 18 protocoale sau convenții de parteneriat încheiate cu Consiliul Județean, Inspectoratul Școlar Județean, Palatul Copiilor și Asociații sportive, în condițiile în care avem înregistrate la nivelul județului un număr de 160 de Asociații Sportive.

Filiala de Îmbunătățiri Funciare Tulcea

La nivelul Filialei Teritoriale de Îmbunătățiri Funciare Tulcea se află în execuție următoarele investiții:

1.Reabilitarea amenajării de irigații Babadag

2.Reabilitare SPAE Lată din amenajarea de desecare 23 August-Isaccea

Lucrări de proiectare:

  1. Reabilitarea stației de pompare de bază SP1 Babadag, SP2 Babadag, stațiilor de repompare SRP1 Babadag,SRP4 Babadag și a canalelor de aducțiune CA5, CD 1-8 și CA0-SP2 Babadag din amenajarea de irigații Babadag
  2. Reabilitarea amenajării de irigații Sud Razelm
  3. Reabilitarea amenajării de irigații Peceneagă Turcoaia Măcin
  4. Reabilitarea amenajării de irigații Sarichioi
  5. Reabilitarea amenajării de irigații Isaccea
  6. Reabilitarea amenajării de irigații Beibugeac Sarinasuf
  7. Reabilitarea amenajării de irigații Măcin-23 August
  8. Reabilitarea și modernizarea lucrărilor de îmbunătățiri funciare din incinta Măcin – Carcaliu -SPD Măcin
  9. Consolidare construcții hidrotehnice: Canal V și Canal ÎI complex lagunar Razelm-Sinoe județul Tulcea”

Comisariatul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Tulcea

Urmare a controalelor efectuate la cele 29 de UAT-uri, în anul 2022-pînă la dată de 16.09.2022 și a neconformităților constatate privind cantități de deșeuri abandonate pe terenuri ce aparțin acestora , au fost aplicate un număr de 3 sancțiuni contravenționale în cuantum de 170.000 lei și 3 sancțiuni complementare.

Au fost constatate existența unui număr de 18 amplasamente- domeniu public și privat pe care au fost abandonate deșeuri provenite din gospodării , deșeuri din demolări , resturi vegetale , gunoi de grajd. Au fost trasate măsuri cu termene scurte , pentru aducerea terenului la stare inițială, colectarea separată a deșeurilor , predarea deșeurilor la societate autorizată. La acesta dată UAT-urile au notificat GNM-CJ Tulcea în legătură cu realizarea măsurilor la termenele stabilite.

Urmare a sesizărilor înregistrate la GNM-CJ Tulcea în anul 2022 și a autosesizaților până la dată de 16.09.2022 , având că obiect abandonul de deșeuri și a neconformităților constatate de comisarii instituției noastre, au fost aplicate un număr de 15 sancțiuni contravenționale din care 10 avertismente și 5 amenzi în valoare de 340.000 lei.

În anul 2022 – până la dată de 16.09.2022 comisarii GNM-CJ Tulcea au formulat 3 sesizări penale gestionate în momentul de față de Parchetul de pe lingă Judecătoria Tulcea – având că obiect nerespectarea prevederilor O.U.G. 92/2021 privind regimul deșeurilor și a prevederilor O.U.G. 195/2005 privind protecția mediului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*