Secția ATI COVID din cadrul Spitalului Județean Tulcea, verificată de pompieri

Spitalul Județean Tulcea. FOTO Adrian Boioglu

Pompierii desfășoară în această perioadă activități de recunoașteri/verificare a secției ATI COVID din cadrul SJU Tulcea. La aceste misiuni va fi cooptat și personalul cu atribuții în domeniul apărării împotriva incendiilor (cadru tehnic PSI/personal de specialitate/SPSU/personal care asigură prima intervenție la locul de muncă în caz de incendiu).

Pe timpul activităților vor fi verificate:

– dotarea cu stingătoare  și hidranți interiori, după caz;

– practicabilitatea căilor de acces/evacuare și intervenție;

– modalitatea de încălzire a spațiilor destinate ATI în vederea eliminării mijloacelor de încălzire neomologate;

– eliminarea utilizării tuturor surselor de foc deschis (lumânări,  candele etc);

– operativitatea SPSU (Serviciu Privat pentru Situaţii de Urgenţă);

– integritatea instalațiilor electrice (improvizaţii sau defecțiuni);

– asigurarea permanentă a personalului în secția ATI și cunoașterea modului de intervenție în cazul producerii unui incendiu (folosirea stingătorului și modalitățile de evacuare);

– aerisirea periodică  a spațiului în care există riscul de creștere a concentrației de oxigen.

Activitățile menționate vor fi desfășurate zilnic, din 3 în 3 ore, în intervalul orar 09 – 21 de către personalul operativ, iar în afara acestui program, verificările vor fi executate ocazional de echipajele SMURD  după finalizarea misiunilor.

“Verificările au scopul de a sprijini conducerea unităților spitalicești în luarea deciziilor necesare pentru diminuarea riscului de producere a unor situații de urgență. Însă, acest lucru nu înlocuiește respectarea obligațiilor în domeniul prevenirii situațiilor de urgență, de către personalul propriu al unităților spitalicești, obligații prevăzute expres de legislația privind apărarea împotriva incendiilor”, a precizat ISU Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*