Se caută soluții pentru rezolvarea problemei transportului public în comun. Din păcate, nu se pot acoperi toate liniile

Autobuze arse
Din hală și autobuze nu a mai rămas decât resturi fumegânde. FOTO ISU Delta Tulcea

Este cunoscut faptul că în urma unui incendiu izbucnit în dimineața de 12 ianuarie la Garajul Societății de Transport Public Tulcea, mai bine de jumătate din baza mobilă a orașului, mai exact  15 din cele 27 autobuze au ars în totalitate. Autoritățile locale încearcă să găsească soluții.

Chiar cu o zi înainte ca iarna să se abată asupra județului, tulcenii au rămas fără mijloace de transport în comun.

„Deja ne este cunoscut tragicul eveniment care a avut loc în această dimineață la SC Transport Public SA Tulcea. Fără să intru în alte detalii și comentarii, care nu își au locul în acest moment, doresc să vă fac cunoscut faptul că astăzi s-au făcut toate demersurile pentru a se asigura transportul public pe raza municipiului Tulcea. Sunt câțiva pași de urmat, acte normative și contracte de respectat, care ne împiedică ca peste noapte să putem să asigurăm o fluidizare a transportului public în comun. Conducerea societății Transport Public va stabili până cel târziu mâine dimineață (13 ianuarie) un program al traseelor care vor suporta, desigur, modificări, cel puțin privind frecvența acestora, dar și comasarea unor linii. Este o situație critică, pe care nu și-a dorit-o nimeni. Nu vă ascund faptul că am fost plăcut surprinsă de solidaritatea unor primari de municipii (Giurgiu, Galați, Brăila, Alba) , care ne-au oferit inclusiv autobuze în regim de împrumut pentru a ne asigura acest serviciu.Vă invit și vă rog să dăm dovadă de spirit civic!“ a îndemnat viceprimarul Andaluzia Luca pe pagina sa de Facebook.

Mai jos aveți programul autobuzelor de zilele acestea, precum și traseele afectate:

Graficul după care se va circula zilele acestea în Tulcea

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*