Schimbarea la față, sărbătorită în Episcopia Tulcii

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Visarion,

În fiecare an, la data de 6 august, credincioșii tulceni se adună sub cupola istoricei biserici Schimbarea la Față din Tulcea, singura din Municipiul de la gurile Dunării și, a doua cu acest hram din Episcopia Tulcii. 

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Visarion, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, la slujbă luând parte și numeroși credincioși.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor despre semnificația paraznicului împărătesc și despre posibilitatea noastră de a ne apropia de Dumnezeu și de a vedea, prin Sfintele Taine, lumina cea dumnezeiasca, singura care poate să lumineze calea spre mântuire.

La momentul potrivit al slujbei s-au împărtășit cu Sfintele Taine numeroși credincioșii care s-au pregătit pentru aceasta. În cadrul slujbei au fost pomeniți ctitorii, preoții și enoriașii bisericii adormiți întru Domnul de-a lungul vremii, pentru care s-au și făcut slujbe de pomenire.

Actuala biserică Schimbarea la Față, cunoscută și sub numele de ,,rusească” sau ,,căzăcească” este construită în perioada 1872 -1882, cu acordul (firmanul) autorităților otomane care încă mai stăpâneau Dobrogea la acea vreme. Pe locul acesteia a existat la mijlocul secolului al XVIII-lea o altă biserică, aceasta fiind cea mai veche atestare a unui lăcaș de cult creștin în Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*