Șapte nave militare au executat exerciții pe Dunăre și în zona Deltei

Nave militare pe Dunăre. FOTO Forțele Navale

Structurile Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” care fac parte din pachetul de forțe „Gata de acțiune!”, în anul 2022, au executat, în perioada 15-17 decembrie, o serie de exerciții pe Dunăre și în zona Deltei.

Șapte nave militare fluviale din porturile militare Brăila și Tulcea, precum și aproximativ 200 de infanteriști marini din garnizoana Babadag au executat marșuri tactice, pe fluviul Dunărea și în raioane terestre din zona Deltei Dunării. Echipajele navelor au participat la exerciții de dragaj mine anti-navă, de cercetare a unui raion inamic și de asigurare a securității navigației unui convoi, exerciții simulate de tragere cu sistemele de artilerie de la bordul navelor, iar infanteriștii marini au desfășurat un marș terestru motorizat, pentru cercetarea unui raion de debarcare a desantului aerian tactic inamic, după care au exersat proceduri operaționale de executare a atacului.

Prin programele de instruire, militarii din Forțele Navale Române își dezvoltă capacitatea de a răspunde, rapid și eficient, la un spectru divers de amenințări la granița estică a Alianței Nord-Atlantice și a Uniunii Europene.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*