Șapte exemplare vii de sturion, capturate de polițiștii de frontieră tulceni de la braconieri și redate mediului natural

Sturion capturat ilegal, redat mediului natural de către polițiștii de frontieră. FOTO: Garda de Coastă

Polițiștii de frontieră  au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în Marea Neagră, ocazie cu care au descoperit 680 de plase de pescuit și șapte exemplare de sturion capturate în ele.

Astfel, în data de 24 mai, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina, desfășurând o acțiune pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în Marea Neagră, au descoperit la aproximativ doi kilometri în larg, folosind două ambarcațiuni din dotare, două înșiruiri de plase în lungime totală de 680 metri cu o captură de șapte exemplare de sturion, specia păstrugă, în stare vie.

Peștele a fost redat mediului natural, iar plasele tip ohane și multifilament, în valoare de 4.600 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. În cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni la regimul braconajului piscicol, sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*