Șantierul Naval din Tulcea, amendat cu 100.000 de lei de comisarii Gărzii de Mediu

Șantierul Naval din Tulcea, amendat cu 100.000 de lei de comisarii Gărzii de Mediu. FOTO Facebook GNM

Șantierul Naval din Tulcea a fost amendat recent, cu 100.000 de lei, de comisarii Gărzii Naționale de Mediu, pentru că nu au fost respectate obligațiile prevăzute prin autorizațiile de mediu emise de Agenția pentru Protecția Mediului.

Astfel, cel mai recent control al comisarilor GNM la șantierul naval din Tulcea a vizat verificarea surselor emisiilor tehnologice de pe platformă și modul de întreținere a forajelor prin care se urmărește calitatea apelor subterane. De asemenea, au fost verificate activitățile prin care rezultă emisii tehnologice în atmosferă cu sau fără echipamente de depoluare și/sau reținere la sursă a poluanților.

„Astfel, s-au constatat nereguli în filtrarea și evacuarea emisiilor în atmosferă, în zonele băilor de zincare, liniilor de pregătire pentru diverse operațiuni, rezervoarelor stației de neutralizare și secțiilor tubulatură, lăcătușerie, sudură sau sablare”, au transmis reprezentanţii GNM.

Pentru neregulile constatate, operatorul economic a primit o amendă în valoare de 100.000 de lei, în baza Legii 278/2013 și este obligat să aplice o schemă de reducere a emisiilor COV și să adopte măsurile care se impun, pentru limitarea emisiilor de poluanți în atmosferă, inclusiv prin colectarea și dirijarea emisiilor fugitive și utilizarea unor echipamente de reținere a poluanților la sursă, acolo unde este posibil din punct de vedere tehnic și economic.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*