Șantierele navale Vard Tulcea și Vard Brăila vor fuziona pentru a deveni o singură companie

Șantierul Naval Vard Tulcea. FOTO Cătălin Schipor

Vard, unul dintre principalii proiectanți și constructori de nave specializate la nivel global, a anunțat că șantierele navale Vard Brăila și Vard Tulcea vor fi integrate într-o singură entitate administrativă începând cu data de 30 iunie 2021, pentru a deveni o companie mai suplă și mai eficientă. Procesul de integrare a celor două șantiere a fost lansat în urma deciziei luate la nivelul Grupului Fincantieri, din care VARD face parte.

„Fuziunea reduce costurile de producție, simplifică procesul decizional, reduce costurile administrative, elimină activitățile duble sau paralele, combină activitățile de serviciu desfășurate în cele două șantiere, sporind calitatea la nivel general, și oferă o mai bună gestionare a activelor și resurselor celor două șantiere. Acest pas important este un demers pentru a ne spori competitivitatea, pentru a ne susține creșterea, oferind o perspectivă solidă pentru șantierele navale VARD din România. Este, de asemenea, un demers care confirmă angajamentul VARD și Fincantieri pentru angajații care lucrează cu noi de atâția ani”, subliniază Alberto Maestrini, CEO Vard.

Fuziunea va duce la crearea celui mai important jucător de pe piața românească în industria construcțiilor navale, cu peste 5.000 de angajați proprii și alți 2.000 de angajați ai companiilor care lucrează pe cele două șantiere.

Activitatea zilnică de producție a celor două șantiere nu va fi afectată de fuziune, care, de asemenea, nu va avea niciun impact asupra locurilor de muncă. Iar consecințele proceselor de eficientizare vor fi gestionate prin fluctuația naturală de personal. Nu vor exista reduceri de salarii sau beneficii, iar accesul angajaților la oportunitățile de a avansa în carieră, cu modificări salariale aferente, se va baza ca și până acum pe activitatea desfășurată de fiecare în parte în contextul mai larg al performanțelor înregistrate de companie. Construcțiile navale sunt un sector complex, care necesită abilități și experiență și toți angajații sunt foarte importanți pentru companie.

Prin șantierele navale Vard Tulcea și Vard Brăila, Fincantieri – unul dintre cele mai mari grupuri de construcții navale din lume – și-a clădit o prezență puternică în România, transferând tehnologie și expertiză în domeniu. Continuând tradiția României în domeniul construcțiilor navale, Grupul a reușit să dezvolte aceste șantiere navale, care acum sunt considerate printre cele mai moderne din Europa. Această fuziune are la bază modelul operațional și de business al Fincantieri, modelul în care o singură companie încorporează mai multe șantiere navale.

Fincantieri este un partener puternic și de încredere pentru România, care și-a luat un angajament pe termen lung, fiind cel mai mare angajator din industria navală a țării.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*