Sancțiuni dure aplicate pentru neregulile descoperite în centrele sociale din județul Tulcea

Sancțiuni dure aplicate pentru neregulile descoperite în centrele sociale din județul Tulcea. FOTO: Pixabay

Comisiile mixte din județul Tulcea, au desfășurat, în perioada 10 iulie – 16 iulie, acțiuni de verificare la cele 35 de centre sociale existente în zonă. Comisiile mixte au fost constituite din reprezentanți ai următoarelor instituții: Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială, Direcția de Sănătate Publică, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul pentru Situații de Urgență și ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Potrivit Prefecturii Tulcea, rezultatele acestor inspecții au scos la iveală un număr alarmant de 187 de nereguli în funcționarea acestor facilități, cu impact asupra siguranței și sănătății rezidenților.

Printre cele mai serioase abateri constatate se numără:

  •     Lipsa autorizațiilor de securitate la incendiu, punând în pericol viața persoanelor aflate în centre.
  •     Funcționarea fără drept a unor profesii sau activități, reprezentând o amenințare la adresa bunăstării rezidenților vulnerabili.
  •     Depozitarea necorespunzătoare a materialelor combustibile, cu potențial de izbucnire a unor incendii devastatoare.
  •     Nerespectarea normelor igienico-sanitare și a procedurilor de curățenie și dezinfecție, punând în pericol sănătatea locuitorilor.
  •     Utilizarea necorespunzătoare a produselor biocide în bucătărie, reprezentând un risc major pentru calitatea alimentelor preparate.

În urma acestor controale au fost luate măsuri drastice pentru asigurarea respectării legilor și reglementărilor în domeniul social. Astfel, au fost aplicate un total de 160 de sancțiuni contravenționale, inclusiv 139 de avertismente și 21 de amenzi în valoare totală de aproape 200.000 de lei.

O altă măsură radicală a fost dispunerea închiderii unei unități care a înregistrat multiple abateri de la legislația specifică. De asemenea, au fost demarate proceduri de urmărire penală în rem pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*