Sancțiuni de peste 10.000 de lei, aplicate de polițiștii tulceni pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală

Acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Autoritățile tulcene au desfășurat în cursul zilei de miercuri, 14 octombrie, acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar și în mijloacele de transport în comun. Scopul vizat de aceste acțiuni îl constituie prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

Potrivit IPJ Tulcea, la activitățile desfășurate, peste 140 de polițiști, jandarmi precum și polițiști locali au verificat 100 de societăți comerciale, 114 de autoturisme și mijloace de transport în comun și au legitimat aproximativ 640 de persoane. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 48 de sancțiuni contravenţionale, în valoare totală de 10.250 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

„Reamintim tuturor cetățenilor că este necesar să manifeste un comportament responsabil. De asemenea, vă reamintim că nerespectarea de către persoanele fizice a măsurilor individuale de protecție a vieții și pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătății persoanelor stabilite, se sancționează cu amendă de la 500 la 2.500 de lei, iar nerespectarea măsurilor de izolare la domiciliu se sancționează cu amendă de la 1.000 la 5.000 de lei”, au transmis reprezentanții IPJ Tulcea.

Acțiunile pe raza județului Tulcea sunt desfășurate permanent pentru verificarea și sancționarea celor care nu respectă normele legale în vigoare impuse în contextul actual.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*