Sancțiuni de aproape jumătate de milion de lei, aplicate de polițiștii rutieri tulceni

Peste 160 de polițiști tulceni vor veghea la siguranța cetățenilor în minivacanța de Rusalii

Sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului de General al Poliției Române s-a desfășurat săptămâna trecută, la nivel național, acțiunea ROADPOL – SPEED, înscrisă în Calendarul de activități al Rețelei Europene a Polițiilor Rutiere pentru anul 2020. Controalele Polițiilor Rutiere din Europa au vizat respectarea regimului legal de viteză și reducerea numărului și gravității consecințelor accidentelor rutiere înregistrate pe fondul vitezei neadaptate condițiilor de drum și a celei excesive, polițiștii rutieri fiind în teren, cu toate aparatele radar disponibile, pentru aplicarea măsurilor legale în caz de nerespectare a legislației în domeniu.

„Depășirea limitelor legale de viteză și viteza neadaptată la condițiile de trafic reprezintă una din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice, astfel încât combaterea acestora rămâne o prioritate pentru Poliție Rutieră Tulcea”, au precizat reprezentanții IPJ Tulcea.

Astfel, în județul Tulcea, în cele șapte zile de acțiune, au fost oprite pentru control 520 de autovehicule, fiind constatate 318 abateri cu caracter contravențional, în valoare de aproximativ 415.000 de lei. Cele mai multe contravenții au fost constatate de polițiștii Serviciului Rutier și de cei ai Birourilor Rutiere Tulcea și Măcin.

Totodată, în 46 de cazuri, pentru nerespectarea regimului legal de viteză și depășirea vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv, s-a dispus măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pe drumurile publice.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*