Sancțiuni de aproape 55.000 de lei, aplicate de polițiștii tulceni în urma unor acțiuni de prevenire a răspândirii COVID-19

Acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție

Polițiștii tulceni au aplicat, în ultimele 48 de ore, amenzi în sumă totală de aproape 55.000 de lei în urma unor acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun. Scopul vizat de aceste acțiuni îl constituie prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

Potrivit IPJ Tulcea, au fost verificate 573 de restaurante, terase, unități tip fast-food, parcuri, gări, autogări, hoteluri/pensiuni și alte spații de cazare și 172 de mijloace de transport, iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 153 sancțiuni contravenționale în valoare de 54.000 de lei. Dintre acestea, 144 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție dispuse în această perioadă.

„Recomandăm cetățenilor să respecte în continuare normele de igienă și de conduită sanitară, măsurile de distanțare fizică și să poarte masca de protecție, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent, în această perioadă, activități de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus”, au precizat reprezentanții IPJ Tulcea.

La activitățile desfășurate au participat peste 387 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Direcției de Sănătate Publică și Agenției Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*