S-a semnat contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic pentru construcția Drumului Expres Brăila-Tulcea

Intersectie Constanta - Tulcea E87 rezervatie. FOTO Catalin Schipor

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat semnarea contractului pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru drumul expres Brăila-Tulcea.

Această investiție va fi completată de realizarea tronsonului Tulcea-Constanța, Drumul Expres Brăila – Tulcea – Constanţa fiind parte integrată a obiectivului Pod suspendat peste Dunăre – cel mai mare proiect de infrastructură al României din ultimii 30 de ani.

„S-a mai făcut un pas în realizarea acestui complex de investiții pe conectivitate. Remarcabilă este contribuția mecanismului financiar ITI la acest proiect major pentru România”, a declarat Ilie Petre, președintele Asociației pentru Dezvoltare Intercomunitară ITI Delta Dunării.

Contractul în valoare de 14.159.206,13 Lei, fără TVA a fost semnat cu operatorul economic Ingenieria Especializada Obra Civil e Industrial SA, denumită anterior Acciona  Ingenieria S.A.).

„Joi, 21.05.2020, CNAIR a semnat contractul de servicii „Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru obiectivul Drum Expres Brăila (Jijila) – Tulcea (Cataloi)”.
Durata de realizare a contractului este de 24 de luni”, se arată într-un comunicat de presă al CNAIR.

Valoarea totală a proiectului este de 22.870.639,08 lei și va fi finanțat din alocarea ITI pentru Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 .

ITI Delta Dunării este singura Investiție Teritorială Integrată ce se implementează în România în perioada de programare 2014-2020, conform Acordului de Parteneriat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*