S-a semnat contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic pentru construcția Drumului Expres Brăila-Tulcea

Intersectie Constanta - Tulcea E87 rezervatie. FOTO Catalin Schipor

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat semnarea contractului pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru drumul expres Brăila-Tulcea.

Această investiție va fi completată de realizarea tronsonului Tulcea-Constanța, Drumul Expres Brăila – Tulcea – Constanţa fiind parte integrată a obiectivului Pod suspendat peste Dunăre – cel mai mare proiect de infrastructură al României din ultimii 30 de ani.

„S-a mai făcut un pas în realizarea acestui complex de investiții pe conectivitate. Remarcabilă este contribuția mecanismului financiar ITI la acest proiect major pentru România”, a declarat Ilie Petre, președintele Asociației pentru Dezvoltare Intercomunitară ITI Delta Dunării.

Contractul în valoare de 14.159.206,13 Lei, fără TVA a fost semnat cu operatorul economic Ingenieria Especializada Obra Civil e Industrial SA, denumită anterior Acciona  Ingenieria S.A.).

„Joi, 21.05.2020, CNAIR a semnat contractul de servicii „Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru obiectivul Drum Expres Brăila (Jijila) – Tulcea (Cataloi)”.
Durata de realizare a contractului este de 24 de luni”, se arată într-un comunicat de presă al CNAIR.

Valoarea totală a proiectului este de 22.870.639,08 lei și va fi finanțat din alocarea ITI pentru Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 .

ITI Delta Dunării este singura Investiție Teritorială Integrată ce se implementează în România în perioada de programare 2014-2020, conform Acordului de Parteneriat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*