S-a lansat Îndrumătorul Pastoral al Episcopiei Tulcii pe anul 2018

A avut loc lansarea Îndrumătorului Pastoral al Episcopiei Tulcii pe anul 2018. FOTO Episcopia Tulcii

În Biblioteca Ion Creangă a Seminarului Teologic Sf. Ioan Casian din Tulcea a avut loc lansarea Îndrumătorului Pastoral al Episcopiei Tulcii pe anul 2018, volum care conține 468 pagini.

Anul acesta Îndrumătorul Pastoral aniversează 10 ani de la apariția primului număr, înregistrând an de an progrese atât în ceea ce privește calitatea și cantitatea de informații, diversitatea temelor abordate, cât și lărgirea cercului de colaboratori.

Cele 6 rubrici permanente: Cronica bisericească, Evenimente, Biserica în actualitate, Viața pastoral – misionară, Pagini de istorie și cultură și Tabel statistic prezintă în articole de ținută științifică aspectele vieții religioase, spirituale și culturale din spațiul nord dobrogean și național și internațional.

În volum semnează materiale clerici și mireni tulceni dar și din țară și din străinătate, fiind conceput drept un spaţiu al întâlnirii spirituale și interdisciplinare, un punct comun, convergent în misiunea culturală a Bisericii în lumea de astăzi.
În paginile Îndrumătorului Pastoral un spațiu generos a fost alocat Anului omagial al unității de credință și de neam și Anului comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918, precum și aniversării a 140 de ani de la revenirea Dobrogei la România.

La eveniment au luat parte Preasfințitul Părinte Episcop Visarion, personalul administrativ al Centrului Eparhial, preoți din Municipiul Tulcea, scriitori, profesori, istorici și elevi de la Seminarul Teologic din Tulcea.

Au luat cuvântul P.S. Părinte Visarion, Pr. Felix Neculai, consilier cultural, Dr. Nicolae Georgescu, Dr. Victor Baumann, Dan Arhire, Mircea Marcel Petcu, președintele Asociației Aegyssus a Scriitorilor Tulceni, Dr. Lăcrămioara Manea, Dr. Ligia Dima, manager interimar al Bibliotecii Județene ,,Panait Cerna” dinTulcea, prof. Mihai Marinache, precum și alți semnatari ai materialelor din volum.

Acțiunea de astăzi se înscrie în programul manifestărilor cultural organizate de către Episcopia Tulcii în Anul omagial – comemorativ 2018.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*