Ruși-lipoveni își dau întâlnire duminică, 06 martie, la poalele cetății Enisala, pentru a-și lua rămas bun de la iarnă

Ruși lipoveni din județul Tulcea își dau întâlnire, duminică, la poalele cetății Enisala, pentru a-și lua rămas bun de la iarnă

Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării (AMDTDD) împreună cu reprezentanții comunelor Sarichioi și Jurilovca organizează duminică, 6 martie, de la ora 12.00, „Ziua Iertării – Maslenița” la Cetatea Enisala.

De sute de ani, rușii-lipoveni din România, sărbătoresc „Maslenița”, sau săptămâna laptelui și a brânzei, sărbătoare care marchează în calendarul popular trecerea graniței între iarnă și primăvară, precum și începerea Postului Religios al Paștelui.

La eveniment vor participa grupurile folclorice tradiționale a celor mai mari comunități de ruși-lipoveni din județul Tulcea, precum și reprezentanții autorităților publice locale și ai AMDTDD, scopul fiind acela de a menține viu spiritul tradiției Maslenița, dar și a fi un preambul al anului turistic 2022, sezon pe care ni-l dorim un reînceput de succes după perioada pandemică.

Ansamblurile „Landâș” din Sarichioi și „Juraveli”, „Reabinușka” din Jurilovca se vor duela cu cele mai frumoase cântece din repertoriul lor, iar costumele tradiționale, culoarea și veselia ce-i caracterizează din moși strămoși, vor învălui sărbătoarea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*