Ruperea unui dig de protecție în Mahmudia pune în alertă autoritățile

Ruperea unui dig de protecție în Mahmudia pune în alertă autoritățile. FOTO: ISU Tulcea

În urma ruperii unui dig de protecție în incinta Carasuhat din Mahmudia, autoritățile tulcene au acționat prompt pentru gestionarea situației de urgență. Comitetul Local și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență au fost informate despre incident, iar prefectul județului Tulcea, Dan Munteanu, a ordonat activarea grupului de suport tehnic pentru inundații la nivelul județului.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea, după o analiză completă a situației de fapt realizată de grupul de suport tehnic, s-a luat decizia intervenției la fața locului de către structuri aparținând ISU Tulcea, autorităților locale și operatorilor economici din zona afectată.

Pentru asigurarea transportului materialelor, utilajelor, pompierilor militari și a voluntarilor din comunitatea locală în zona inundată, s-a apelat la un operator privat care deține un bac capabil să suporte o încărcătură mărită.

„În acest moment, evenimentul produs la digul de protecție, nu pune în pericol obiective economice, terenurile inundate fiind unele agricole”, au precizat sursele citate.

Situația este în continuă monitorizare, la fața locului fiind prezenți 25 de subofițeri și un ofițer, o ambarcațiune și un camion din dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea. La momentul transmiterii acestei știri, se încarcă pe bac materialele ce urmează a fi folosite la fața locului pentru a se închide breșa.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*