Rezultate modeste în cadrul acțiunii TISPOL – Alcohol & Drugs, în județul Tulcea

Polițiștii tulceni au ieșit în trafic. FOTO IPJ Tulcea

Polițiștii tulceni, alături de polițiștii rutieri din alte 28 de state europene, au desfășurat în perioada 15 – 22 iunie campania preventivă „Alcohol/ Drugs”, pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere produse pe fondul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. Operațiunea se înscrie în calendarul de activități al Organizațiilor Polițiilor Europene (TISPOL) pentru anul 2020.

„Obiectivul acţiunii a fost prevenirea și combaterea conducerii pe drumurile publice a vehiculelor, de către persoane care se află sub influența băuturilor alcoolice. Polițiștii au acționat, în special pe principalele sectoare de drum cu risc de producere a accidentelor rutiere din județul Tulcea”, au transmis polițiștii tulceni.

Astfel, în cursul săptămânii trecute, polițiștii au aplicat 30 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 39.150 de lei, și au constatat patru infracțiuni.

Exemple

La data de 20 iunie, polițiștii din cadrul Poliției Oraș Măcin au depistat un bărbat în vârstă de 40 de ani, din comuna Carcaliu, județul Tulcea, în timp ce conducea un auto, pe raza localității Carcaliu, fiind sub influența băuturilor alcoolice, cu o concentrație de 0, 50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 20 iunie, polițiștii Serviciului Rutier Tulcea au depistat un bărbat în vârstă de 39 de ani, din comuna Niculițel, județul Tulcea în timp ce conducea un auto pe raza localității Parcheș, fiind sub influența băuturilor alcoolice, cu o concentrație de 0, 55 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 21 iunie, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Mahmudia au depistat un bărbat în vârstă de 50 de ani, din Mahmudia, județul Tulcea în timp ce conducea un auto pe raza localității Mahmudia, fiind sub influența băuturilor alcoolice, cu o concentrație de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 19 iunie, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Tulcea au depistat un bărbat de 46 de ani, din localitatea Mineri, județul Tulcea, în timp ce conducea un auto, pe strada Barajului, din municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice, cu o concentrație de 0, 52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cauzele, polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*