Restricții de circulație în zona Cataloi unde se execută trageri cu muniție de război

Militarii români și străini desfășoară împreună un exercițiu militar. FOTO Brigada 9 Mecanizată "Mărăşeşti"

În cursul zilei de 10 aprilie, în intervalul orar 9.00 – 13.00 se execută ședințe de tragere cu muniție de război în Poligonul de garnizoană
Cataloi. Drept urmare, se aplică o serie de măsuri de siguranță ce trebuie respectate de către populația civilă aflată în zona poligonului
de tragere Cataloi și în Zona Militară Restricționată a acestuia.

Populația civilă care se află în zona poligonului este obligată: să nu intre în perimetrul Zonei Militare Restricționate/ de siguranță al poligonului pe timpul tragerilor (valabil pentru persoane, animale, atelaje, autovehicule), să părăsească imediat zona în cazul în care au pătruns accidental, pe timpul tragerilor, să respecte semnificația indicatoarelor instalate și indicațiile personalului de pază referitoare la
interzicerea pătrunderii în zona de siguranță restricționată pe timpul executării tragerilor, ridicării, mutării sau deplasării oricăror elemente de muniție și deșeuri metalice din zona poligonului sau apropierea acestuia, indiferent de natura lor.

Se interzice pătrunderea și apropierea oamenilor, animalelor și vehiculelor, pe timpul tragerilor, în Zona Militară Restricționată a poligonului de garnizoană Cataloi aflată între coordonatele specificate în protocol (de la podul peste calea ferată Cataloi de pe DN 22 Constanța – Tulcea, până peste cariera de piatră Mineri (Dealul Cîșla), cu o lărgime cuprinsă între 1252 m și 1650 m).

Cunoașterea marcajelor și a semnelor privind restricțiile de circulație pe drumurile de acces:

  • Semnificația becului roșu/ fanionului roșu instalat pe stâlpul din adâncimea poligonului: „STAI SE TRAGE”;

Drumurile de acces interzise pe timpul tragerilor:

  • Dinspre DN 22 dreapta TL – CT după podul pestea calea ferată Cataloi;
  • Dinspre satul Mineri, stânga DN 22 TL – GL după halta de șlam, spre cariera de piatră;
  • Toate drumurile dinspre sat Mineri spre carieră (Dealul Cîșla).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*