Reprezentanții instituției Avocatul Poporului au zi de audiențe și primire petiții la Tulcea

Prefectura Tulcea. FOTO Cătălin Schipor

Reprezentanţii instituției Avocatul Poporului – Biroul teritorial Constanţa, vor fi prezenţi în Tulcea luni 24 februarie, pentru a acorda audiențe cetățenilor și pentru a primi petiții.

Activitatea se va desfășura la sediul instituției Prefectului Tulcea, începând cu ora 1000, în spațiul pus la dispoziție. Acordarea audiențelor este gratuită, iar pentru cererile adresate instituției Avocatul Poporului nu se percep taxe de timbru. Pentru operativitate, persoanele interesate sunt rugate să se prezinte cu o petiţie din care să rezulte pe scurt problemele cu care se confruntă şi cu documente justificative, în copie.

Pentru programare persoanele interesate, pot suna la TEL.0241 550 544.

Instituţia Avocatul Poporului, are drept scop apărarea drepturilor și libertăților cetățenilor în raport cu autoritățile publice. Este important de reținut faptul că legea dispune șase domenii de activitate, în care poate acţiona Avocatul Poporului. Acestea sunt:

a) drepturile omului, egalitate de şanse între bărbaţi şi femei, culte religioase şi minorităţi naţionale;
b) drepturile familiei, tinerilor, pensionarilor, persoanelor cu handicap;
c) apărarea, protecţia şi promovarea drepturilor copilului;
d )armată, justiţie, poliţie, penitenciare;
e) proprietate, muncă, protecţie socială, impozite şi taxe;
f) prevenirea torturii şi a altor pedepse ori tratamente cu cruzime, inumane sau degradante în locurile de detenţie, prin Mecanismul Naţional de Prevenire.

Persoanele care nu pot ajunge în ziua programată, se pot prezenta la sediul Biroului teritorial Constanţa, la programul zilnic de audienţe, de luni până joi, sau pot trimite petiția prin poșta electronică pe adresa de email: avpconstanta@avp.ro sau prin poștă la adresa biroului din B-dul. Ferdinand nr.7 bis, Constanța.

Instituția Avocatul Poporului contribuie la soluționarea pe cale amiabilă a conflictelor dintre persoanele fizice și autorități, prin mediere și dialog, în scopul soluționării problemelor cetățenilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*