Reprezentanții ARBDD s-au întâlnit cu reprezentanții comunității locale din Caraorman

Reprezentanții ARBDD încearcă împreună cu localnicii din Caraorman să găsească soluții la problemel lor. FOTO ARBDD

În data de 4 octombrie, o delegație din partea ARBDD s-a deplasat la Caraorman pentru a se întâlni cu reprezentanți ai comunității.

Locuitorii din Caraorman au prezentat o parte din problemele cu care se confruntă comunitatea, precum:

– Imposibilitatea predării peștelui la punctele de colectare unde nu se primesc decât speciile cu valoare economică mare: știucă, somn, crap.
– Prețul foarte mic plătit pentru speciile caras, babușcă, plătică, etc. (0,5-2.5 lei).
– Solicitarea înființării unor trasee de vizitare în pădurea Caraorman și sprijinirea populației pentru desfășurarea de activități turistice în zonă.
– Efectuarea unui schimb de terenuri între Primăria Crișan și ARBDD în zona izlazului comunal (impracticabil în acest moment).
– Au fost ridicate și probleme ce revin Primăriei Crișan (reabilitarea drumurilor, funcționarea Dispensarului și a Școlii, etc.).

ARBDD va demara un proiect de împrejmuire a Pădurii Caraorman și de stabilire a unor trasee de vizitare și facilități pentru activități turistice (similar Proiectului pentru pădurea Letea, deja implementat).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Tulcea NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*