Regulamentul TEN-T, în discuție în cadrul Comisiei pentru Transporturi din cadrul CRPM

Regulamentul TEN-T, în discuție în cadrul Comisiei pentru Transporturi din cadrul CRPM. FOTO CJ Tulcea

Comisia de Lucru pentru Transporturi din cadrul Comisiei Regiunilor Periferice Maritime Europene (CRPM) s-a reunit marți, 25 ianuarie, în ședință online, având în atenție Regulamentul TEN-T (Trans-European Transport Network) ca unic și principal punct de interes. Cu acest prilej, din partea Consiliului Județean Tulcea și a Comisiei Balcanice și a Mării Negre, la lucrări a luat parte consilierul județean Valentin Moldoveanu.

Reuniunea, prezidată de Lucas Bosser, director pe portofoliul Transport și Accesibilitate în cadrul CRPM, a fost structurată  pe două părți, cu o primă sesiune dedicată propunerii Comisiei Europene adoptate pe data de 14 decembrie 2021, privind revizuirea Regulamentului TEN-T, cu o prezentare a DG MOVE, și o a doua sesiune axată pe etapele ulterioare ale procesului legislativ. Au fost  discutate și împărtășite opiniile reprezentanților regiunilor cu principalii actori europeni din sectorul transporturilor.

TEN-T este de o importanță capitală pentru Regiunile CRPM, deoarece stabilește atât prioritățile de finanțare, cât și standardele de infrastructură de transport în cadrul Uniunii Europene pentru anii următori. Revizuirea actuală va determina, prin urmare, disponibilitatea fondurilor europene pentru autoritățile regionale în vederea punerii în aplicare a priorităților TEN-T.

Există mai multe îmbunătățiri semnificative ale regulamentului, inclusiv multe dintre propunerile CRPM, cum ar fi alinierea rețelei centrale și a coridoarelor de transport feroviar de marfă, includerea accesibilității teritoriale ca obiectiv pentru întreaga rețea, o nouă abordare a transportului maritim și o definiție mai cuprinzătoare a nodurilor urbane.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*